Uhh ! Krabim pat forma redzama , man labi ja kādu plankumiņu no tā dabūt ...Zh ,kāda tad Tev tur tumšākā zvaigznīte sanāk bildē izvilkta ? Un baigi patīk tie zvaigžņu stariņi ...
šī konkrētā bilde nebija tā labākā, atkal sekošana gļukoja... bet nu 13.9 lieluma zvaigznes it kā izškiramas no trokšņiem. Vē viena rudens sezonas bilde: Kalifornijas miglājs (NGC 1499) un Sietiņš M45 08.11.2013 bišku mākoņi. powershot sx1100is, ISO 1600, 9x3min.DSS, f.ekviv.=85mm.
Attachments
Kalifornija_Sietinjsh_z8_08.11_2013_9x3min.jpg (1.58 MiB) Viewed 14751 times
3min. Ekspozīcija ? no kurienes ,vai tad nav tikai 60s? Nja , bilde fantastiska ...! Tagat baigās domas atkal ar zenit pastrādāt ! Un manuālā sekošana sen jau nav izmantota...
Ja jau par zenit et tika runāts , tad reku arī bildīte ! Pagajšgada rudens sezona, oriģināls jau bija šeit iepostēts(skat.šai tēmā 7lpp ),tagat mēģinot izvilkt vājo heart nebula ,tapa bildes otrais variants. Tā , tad perseja dubultkopa un sirds miglājs,eksp.5min. Filma fujifilm x-tra iso400,helios 42-2, diaf.2 . Pats domāju, ka ir vērts atgriezties pie Zenit ...
var var, kaut kādā beta CHDK versijā ekspozīcijas laiks pacelts līdz 10min. tik man nav tādas sekošanas kas to pavilktu. Njā, miglāji tiešām fantastiski sarkani, pat teiktu asinssarkani, nemodificētās ciparu kamerās, ar sarkanā gala filtriem matricu priekšā ko tādu nepaņemt...
Nja,lietutiņš...Bēdīgi , bet esmu pamanījis ka Latvijā kļuva ļoti daudz dūmakainu nakšu...tpc pēdējā laikā pat ja neliela dūmaka,neķeros pie bildēšanas-pamatīgi ceļ trokšņus...
Ortsa wrote:Nja,lietutiņš...Bēdīgi , bet esmu pamanījis ka Latvijā kļuva ļoti daudz dūmakainu nakšu...tpc pēdējā laikā pat ja neliela dūmaka,neķeros pie bildēšanas-pamatīgi ceļ trokšņus...
Latvija vienkārši nav astrodraudzīga vieta... Mums piemērotāk būtu nodarboties ar makšķerēšanu vai dabas vērošanu.. tā teikt, tuvāk zemei..