kalnz wrote:Tikpat labi es varu uzjautaat tev - pieraadi ka nav! Veiga, tu vari pieraadiit ka nav??!!
Es, it iipashi jau Tolteks, esam suutiijushi linkus, materiaalus tam, ka Planeta X ir, taadeel man ir neizprotams kaadeel te veel matemaatika jaaiejauc un jaaizdabaa kaada velmeem veel kaut ko pieraadiit, ka ir resursi un materiaali, kuri veel skaidraak par cipariem visu pasaka un pieraada.
Cita lieta ka juus to nespeejat pienemt.
Pāris labi jautājumi. Pierādījums, ka Nibiru nav Saules sistēmas iekšienē, kā Veiga minēja, ir izmaiņu trūkums planētu orbītās un tas, ka trūkst X planētas novērojumi. Laikā, kad pasauli apskrien ziņa, ka uz Jupitera kaut kas noticis, ko uz pāris sekundēm redzējis astronomijas amatieris Austrālijā un vēl viens vienīgs džeks Japānā, ir vnk muļķīgi runāt gan par tāda mēroga un tuvuma objekta novērošanas grūtībām, gan, par to, ka ziņas par Nibiru varētu būt slepenas. Debesīm nav vāks virsū, ko NASA var aizvāzt, kad iegribās. Tie ir argumenti ko nevar apgāzt ar kosmisko staru, Saules protonu, Nibiru fanu, vai citu efektu radītiem pleķiem SOHO attēlos. Vienīgais, kas Nibiru varētu glābt ir, ka tas būtu mazs un nepamanāms, taču tas neatbilst objekta definīcijai.
Ok, ja Tev nepatīk matemātika, Tev ir iespēja izskaidrot tekstuāli, kāda ir Nibiru orbīta, izmērs, virsmas atstarošanās koeficients, kur tas šobrīd debesīs saskatāms, kā iespējams (no orbitālās mehānikas viedokļa) tik idiotisks Nibiru pavadoņu izkārtojums, kā nākas, ka ar visu savu milzonīgi izstiepto elipsveida 3600g orbītu Nibiru jau gadiem ilgi tūļājas tiešā Saules tuvumā (kāreizi tieši tādā attālumā, kur to var saskatīt SOHO), kāds ir Nibiru starojuma spektrs (savādāk nebūtu iespējams uzzināt nedz par tā magnētisko lauku, nedz, ka tas tinās Fe oksīda mākonī), cik teslas stiprs ir magnētiskais lauks, ar kāda mehānisma palīdzību tiks sagrozīti Zemes poli... varbūt kaut ko vēl piemirsu.
Anīwei, ir jābūt kādam, kas to visu ir novērojis un sarēķinājis, jo šobrīd astronomijā un zinātnē vispār šādus datus savādāk iegūt nav iespējams. Ā, nu ok, iespējams, ka Tu vai kāds pareģis ir ticis aplaimots ar tiešu apgaismību, nepastarpinātu ar matemātiku un fiziku, taču tad tā apgaismība ir bijusi šausmīgi skopa, varbūt ar mērķi atsijāt tikai īsteni ticīgos, kas, cik saprotu, pamatā izrādās ir ASV valdība un tamlīdzīgas korumpētas iestādes.