ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Pielādē un šauj


Publicēts: 17.01.2010

Kosmosa kuģi, lifti un citas ierīces ir nieks salīdzinājumā ar Džona Hantera milzu lielgabalu, kas mantas spētu uzšaut kosmosā.

Džons Hanters piedāvā uzbūvēt 1 kilometru lielu ieroci, ar kura palīdzību kosmosā varētu uzšaut mantas. Tas ir nopietns piedāvājums, matemātiski pamatots. Nogādāt mantas kosmosā ar raķeti izmaksājot 10 000 USD par vienu kilogramu. Viņa lielgabals samazinātu izmaksas līdz 500 USD par kilogramu.

Jau kopš 1992. gada Hanters ir lielu ieroču speciālists. Laurensa nacionālās laboratorijas paspārnē fiziķis uzbūvēja 130 metrus garu ieroci, lai palaistu virsskaņas ātruma dzinējus.

Uz metānu darbināmais virzulis saspiestu ūdeņraža gāzi, kas izplešoties izšauj priekšmetu. Papildus uzkarsējot ūdeņraža gāzi ierobežotā tilpumā, iespējams sasniegt spiedienu, lai pustonnu smagu kravu kosmosā nogādātu ar ātrumu, kas pārsniedz 20 000 km/h.

Hanters savu ieroci jau nodēvējis par "Quicklauncher". Viņš vēlas to uzstādīt okeānā netālu no ekvatora, kur Zemes rotācija palīdzēs izšaut kravu kosmosā. Lielgabals atradīsies zem ūdens un balasta sistēmas palīdzēs noregulēt lielgabala leņķi, lai kravu varētu nogādāt dažādos augstumos.

Jau nākammēnes Hanters iecerējis pārbaudīt 3 metrus garu ieroča prototipu nelielā ūdenstilpnē. Viņš uzskata, ka pilna garuma ierocis varētu būt gatavs pēc septiņiem gadiem. Hanteram jau ir izdevies ieinteresēt investorus.

Neceriet, ka jums izdosies izmantot šo lielgbalu, lai palaistu kosmosā cilvēku, jo pārslodze varētu sasniegt par 5000 G. Tā kā ar šo ieroci kosmosā varēs nogādāt tikai mantas, kas spēj izturēt šādu slodzi.

"Persona, kas tiktu izšauta ar šo ieroci, samazinātos uz pusi," jokoja Hanters. "Tas beigtos ļoti ātri."

PopSci

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!