ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Tunisijas mitrāji


Publicēts: 2.02.2018

2017.gada 15.decembrī Copernicus programmas satelīts Sentinel-2 lidoja virs Tunisijas galvaspilsētas Tunisas, iemūžinot gan Tunisas līci, kas nodrošina dabisku aizsardzību senajai ostas pilsētai. Šajā reģionā cilvēku apmetnes pastāv jau vairāk nekā 3000 gadus. Slavenākā ir Kartāga, kas tagad ir kļuvusi par Tunisas piepilsētu uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas centra.

2.februārī katru gadu tiek atzīmēta Starptautiskā mitrāju diena. Attēlā redzamas piecas ūdenskrātuves, kuras aizsargā Ramsāres konvencija. Pavisam Tunisas apkārtnē to ir septiņas.

Netālu no krasta redzams Tunisas ezers, kas ir sekla lagūna, kuru ieskauj piekrastes purvi, kuros īpašus apstākļus uztur paisums un bēgums. Tā ir lieliska putnu ziemošanas un ligzdošanas vieta. Tur mājo grauzēji un sikspārņi. Ezerā ir atļauta zvejniecība. Senās Romas laikā ezerā izveidoja dambi, kas mūsdienās tiek izmantots kā transporta maģistrāle.

Uz rietumiem no Tunisas ezera atrodas seklais Sebkhet Sijoumi sālsezers, kas ir lielākā ūdenskrātuve, kas aizsargā galvaspilsētu no plūdiem. Atšķirībā no citiem sālsezeriem šajā reģionā, kas sausajā gadalaikā izžūst, Sijomi ūdens ir visu gadu. Tādēļ šī ir nozīmīga ūdenskrātuve savvaļas dzīvniekiem un putniem.

Vēl tālāk uz rietumiem atrodas daudz mazākie Ghdir El Golla un Mornaguia ezeri.

Uz ziemeļiem no Tunisas pilsētas atrodas Sebkhet Ariana sālsezers, kurš vasarā gandrīz izžūst.

ESA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!