ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Seko līdzi asteroīdiem!


Publicēts: 30.07.2009

NASA JPL ir izveidojusi jaunu Interneta lapu - Asteroid Watch - kurā būs iespējams sekot līdzi jaunākajai informācijai par Zemei tuvajiem objektiem - asteroīdiem un komētām, kas var pietuvoties Zemei. Sekojot līdzi jaunākajām sociālo tīklu tendencēm, varēsiet sekot līdzi jaunumiem arī Twitter kontā.

"Daudziem cilvēkiem Zemei tuvie objekti šķiet interesanti," stāstīja NASA JPL Zemei tuvo objektu programmas vadītājs Dons Jeomens. "Man atliek viņiem piekrist. Es pētu šos objektus jau vairāk kā 30 gadus un man tie šķiet zinātniski ļoti interesanti. Daži ir potenciāli bīstami Zemei. Mūsu Interneta lapas mērķis ir nodrošināt interesentus ar visjaunāko un precīzāko informāciju par šiem intriģējošajiem objektiem."

Šajā lapā atradīsiet informāciju par NASA misijām, kuru ietvaros ir pētītas komētas, asteroīdi un Zemei tuvie objekti, kā arī pamatinformāciju un jaunākos pētījumus par šiem objektiem. Turpat būs pieejama informācija par tikko atklātajiem objektiem, kā arī par objektu gaidāmajiem lidojumiem garām Zemei.

"Inovatīvā aplikācija ļaus ikvienam palūkoties uz to, kas notiek Zemes tuvumā," teica Lindleja Džonsone.

NASA atbalsta pētījumus, kuru mērķis ir atrast un novērot asteroīdus un komētas, kas lido tuvu garām Zemei. Zemei tuvo objektu novērošanas programma Spaceguard nepārtraukti vēro jau zināmos objektus un precizē to orbītas, lai noteiktu, vai tie ir potenciāli bīstami mūsu planētai.

NASA JPL

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!