ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Tālo kosmosa sakaru tīkls tiks uzlabots


Publicēts: 1.03.2010

2010. gada 24. februārī NASA oficiālie pārstāvji ielika pamatakmeni netālu no Kenberas Austrālijā, aizsākot jaunu antenu celtniecību, lai uzlabotu tālo kosmosa sakaru tīklu (Deep Space Network jeb DSN).

Neatkarīgu ekspertu veiktās analīzes un sekojošo rekomendāciju rezultātā NASA uzsākusi vērienīgu projektu nomainīt novecojušās 70 metru antenas ar jaunām 34 metru antenām līdz 2025. gadam.

Trīs 70 metru antenas, kuras atrodas NASA DSN tīkla punktos Kalifornijā, Spānijā un Austrālijā, ir vairāk kā 40 gadus vecas. Pastāvīgās lietošanas rezultātā to stāvoklis ir kritisks.

Jaunās antenas tiks izmantotas daudzpusīgāk, ļaujot vienu un to pašu antenu izmantot vairākās frekvenču joslās. Elektronika un tās apkope ir daudz vienkāršāka un lētāka. Jaunās antenas spēs uztvert augstākas frekvences un plašākas frekvenču joslas jeb tā sauktās "Ka-joslas" signālus. Šī josla, kas obligāti tiek izmantota visās NASA misijās, kuras apstiprinātas pēc 2009. gada, spēj nodrošināt lielāka datu apjoma pārraidi.

Pirmajā projekta fāzē, kas notiks Kenberā, NASA cer uzbūvēt trīs 34 metru antenas jau līdz 2018. gadam. Būvniecības uzsākšana sakrīt ar ASV un Austrālijas sadarbības 50. gadadienu kosmosa izpētes jomā.

NASA mērķis ir apvienot visus sakaru resursus vienā, daudz jaudīgākā tīklā.

 

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!