ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

M 6,5 kategorijas uzliesmojums uz Saules


Publicēts: 11.04.2013

2013. gada 11. aprīļa rītā uz Saules tika reģistrēts M6,5 kategorijas uzliesmojums, kas bija saistīts ar koronārās masas izvirdumu, kas bija vērsts Zemes virzienā.

Koronārās masas izvirdums ir Saules fenomens, kura rezultātā miljardiem daļiņu tiek izmestas no Saules un gadījumā, ja izvirdums ir vērsts Zemes virzienā, var ietekmēt orbītā ap Zemi lidojošo satelītu elektroniku, gan arī energopadeves tīklus uz mūsu planētas.

M6,5 kategorijas uzliesmojums tika reģistrēts no plankuma AR1719. Izvirdumā izmestā matērija Zemes virzienā pārvietojās ar ātrumu 965 kilometri sekundē. Šis ir pagaidām spēcīgākais izvirdums, kāds novērots 2013. gadā.

Zemes virzienā vērsti koronārās masas izvirdumi var izraisīt ģeomagnētiskās vētras uz mūsu planētas. Konkrētā izvirduma matērija Zemi varētu sasniegt 13. aprīlī.

NASA

Komentāri

  1. cydonia tieši 12.04.2013 domāja šādi:

    uzliesmojums un izvirdums ir divas dažādas parādības. diezgan bieži tiek novērotas kopā, bet ne vienmēr. jau ļoti ilgi tiek meklētas kopsakarības. varbūt viens kādā nebūt veidā ierosina otru, taču nekā. izņemot faktu, ka gan uzliesmojumi, gan izvirdumi tiek ierosināti aktīvā reģionā.

  2. Andis tieši 12.04.2013 domāja šādi:

    Starspace darbinieki cenšas sarūpet arī polārblāzmu rītvakaram? :)

  3. shauttra tieši 12.04.2013 domāja šādi:

    Ceram uz skaidru laiku!






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!