ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Tikšanās ar Plutonu pēc divām dienām!


Publicēts: 12.07.2015

Sākumā tas bija gaismas punkts. Pamazām tas pārvērtās miglainā bumbā. Jaunākajā attēlā, kuru NASA kosmiskais aparāts New Horizons fotografējis 2015.gada 9.jūlijā, atrodoties vairs tikai 5,4 miljonu kilometru attālumā no pundurplanētas, mēs jau redzam pasauli ar kaut kādiem virsmas veidojumiem, tumšākiem un gaišākiem reģioniem.

"Mēs esam pietiekami tuvu, lai ieraudzītu Plutona ģeoloģiju," pastāstīja New Horizons projekta zinātnieks Kurts Nīburs, kuru personīgi ļoti interesē pelēkais reģions virs vaļa apveidiem līdzīgā tumšākā reģiona "astes".

Jaunākā New Horizons attēla izšķirtspēja ir 27 kilometri uz pikseli. Tajā redzams reģions, kas vienmēr vērsts Plutona lielākā pavadoņa Hārona virzienā.

Atgādināsim, ka vistuvāk Plutonam New Horizons atradīsies 2015.gada 14. jūlijā, kad no pundurplanētas to šķirs vien 12 500 kilometri. Zonde izlidos cauri Plutona sistēmai un turpinās ceļu cauri Koipera joslai.

NASA

Komentāri

  1. HMZ tieši 12.07.2015 domāja šādi:

    Beidzot tas izplūdušais plankums parāda savu patieso seju. Ar lielu nepacietību gaidu jaunas bildes. Ceru, ka viss izdosies!

  2. marcus tieši 13.07.2015 domāja šādi:

    noteikti, ka izdosies, savādāk nemaz nevar būt!






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!