ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Daily Minor Planet


Publicēts: 21.09.2016

Vai esi kādreiz domājis par to, kādi asteroīdi šobrīd lido garām Zemei? Vai tevi uztrauc tas, cik tie ir lieli, cik tālu tie atrodas un vai ir pamats uztraukumam? Ja atbilde ir jā, tad tev ir paveicies, jo Minor Planet Center sadarbībā ar Oracle Corporation piedāvā jaunu pakalpojumu - Daily Minor Planet, lai atraktīvā un vizuālā veidā informētu ikvienu interesentu par Zemei tuvajiem asteroīdiem.

"Lielākā daļa cilvēku nenojauš, cik bieži Zemei lido garām asteroīdi," teica Minor Planet Center direktors un astronoms Mets Holmans. "Ar Daily Minor Planet palīdzību mēs vēlamies izklaidējošā veidā izglītot lasītājus, lai nākamreiz, kad viņi pamana kārtējo paziņojumu par asteroīdu, kas iznīcinās Zemi, cilvēki zinātu, kur sameklēt faktus."

Izdevuma nosaukums atgādina avīzi, kurā darbojās Supermens - Daily Planet. Lai arī tas nebūs pieejams papīra formātā, apmeklētāji varēs izvēlēties klasisko un moderno dizainu.

Gandrīz katru dienu Zemei garām palido kāds zināms asteroīds vai vairāki. Tajās dienās izdevumā būs pieejams šo asteroīdu saraksts, kā arī laiks un attālums, kādā tie palidos garām Zemei. Ja tā būs "tukšā diena", tad būs pieejams raksts par kādu nesen atklātu asteroīdu.

"Cilvēki labāk uztver ar acīm. Lai arī mūsu mērķauditorija ir ikviens cilvēks, mēs secinājām, ka pat ekspertiem vieglāk ir uztvert datus, ja tie ir vizualizēti," teica DJ Ursals no Oracle Lietotāju pieredzes organizācijas.

Lai būtu lietas kursā par Zemei garām lidojošajiem akmeņiem, noteikti kļūsti par Daily Minor Planet lasītāju.

Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!