Viskija nobriedināšana kosmosā
Publicēts: 4.08.2015

Jau tuvākajā laikā Starptautiskajā kosmiskajā stacijā (SKS) tiks nogatavināts viskijs. Japānas alkoholisko dzērienu ražotājs Suntory vēlas noskaidrot, kā mikrogravitācija un stabilā vides temperatūra ietekmēs dzēriena garšas īpašības. Suntory speciālisti uzskata, ka viskijam praktiski nemainīga temperatūra un ierobežota šķidruma kustība, kas tiks nodrošināta kosmiskajā laboratorijā, piešķirs maigākas garšas īpašības.
Suntory uz SKS nogādās 10,18 un 21 gadus veca viskija kā arī citu alkoholisko dzērienu paraugus, kas kosmiskajā laboratorijā atradīsies vismaz gadu.
Alkoholisko dzērienu garšas īpašības un kvalitāte tiks novērtēta pēc to atgriešanās uz Zemes. Šobrīd Suntory neplāno iegūtos rezultātus izmantot komerciālo produktu ražošanā.
Identiski paraugi nogatavināšanai tiks nolikti laboratorijā uz Zemes, lai pēc tam varētu salīdzināt ar tiem, kas būs atradušies kosmosā.
PhysOrg