ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Tims Pīks uzstāda maratona rekordu ... kosmosā


Publicēts: 25.04.2016

2016.gada 24.aprīlī noritēja Londonas maratons. Tajā piedalījās dažādu valstu pārstāvji, bet šoreiz jāizceļ viens Lielbritānijas pilsonis, kurš šo maratonu pieveica, atrodoties ļoti īpašā vietā - Starptautiskajā kosmiskajā stacijā (SKS). Tims Pīks ne tikai noskrēja 42,2 kilometrus garo distanci, bet uzstādīja jaunu ātruma rekordu, pārspējot iepriekšējo maratonisti - Sanitu Viljamsu.

44 gadus vecais Tims Pīks 42,2 kilometrus garo distanci noskrēja 3 stundās, 35 minūtēs un 21 sekundē, kas ir par 16,5 minūtēm lēnāk nekā viņa labākais ātrums Londonas maratonā 1999.gadā. Lielākais reģistrētais ātrums, ar kādu skrēja Lielbritānijas astronauts, bija 14 km/h.

Astronauts izmantoja kosmiskajā stacijā uzstādīto skrejceliņu COLBERT (T2), kuram ir stabilāka skriešanas virsma nekā skrejceliņam TVIS, uz kura 2007.gada 16.aprīlī NASA astronaute Sanita Viljamsa noskrēja Bostonas maratonu četrās stundās un 24 minūtēs.

Bostonas maratons nav vienīgais Viljamsas sasniegums. Viņa šobrīd ir arī vienīgais cilvēks pasaulē, kas piedalījusies triatlonā, atrodoties kosmosā. Viņa skrēja, brauca ar riteni un "peldēja" kopā ar atlētiem 2012.gada Malibu triatlonā. 36 kilometru garo distanci viņa pabeidza vienā stundā, 48 minūtēs un 33 sekundēs. Skriešanai tika izmantots COLBERT, riteņbraukšanai attiecīgais trenažieris SKS, bet peldēšanas simulēšanai - ARED iekārta, kas vizuāli atgādina svarcelšanas zāles aprīkojumu, bet atsvaru vietā tiek regulēts elastīgu trošu spriegums.

Ikdienā šīs iekārtas astronauti lieto, lai mazinātu mikrogravitācijas radīto ietekmi uz muskulatūru un skeleta sistēmu.

collectSPACE

Komentāri

  1. ku ku tieši 19.05.2016 domāja šādi:

    Beidziet muļķot antiņus.....ГАГАРИН В КОСМОС НЕ ЛЕТАЛ!https://www.youtube.com/watch?v=ZjHlnwKQsmg

  2. ku ku tieši 25.05.2016 domāja šādi:

    Zombētajiem (astronomiem).......7 И создал Бог твердь, и отделил воду, которая под твердью, от воды, которая над твердью. И стало так.
    Hennessy Commercial 2016 The Piccards Advert
    https://www.youtube.com/watch?v=iDvToZlj8ZU

  3. ātro kredītu apvienošana tieši 27.06.2016 domāja šādi:

    diez gan interesanti






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!