ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Kravas piegāde atcelta


Publicēts: 2.12.2016

2016.gada 1.decembrī plkst. 16:51 pēc Latvijas laika no Baikonuras kosmodroma startēja nesējraķete Soyuz U, kurai vajadzēja orbītā nogādāt automatizēto kravas kuģi Progress MS-04. Pirmās sešas ar pusi minūtes pēc starta lidojums noritēja atbilstoši normai. Pēc tam pārtrūka telemetrijas datu pārraide. Radari nespēja atrast kravas kuģi plānotajā orbītā. Progress MS-04 to arī nesasniedza, bet atgriezās Zemes atmosfērā un sadalījās virs neapdzīvotajiem un kalnainajiem reģioniem Tivas republikā.

Progress MS-04 uz Starptautisko kosmisko staciju veda 2442 kilogramus kravas, tai skaitā 710 kilogramus degvielas Zvezda modulim, 420 kilogramus ūdens, 52 kilogramus skābekļa un 1260 kilogramus citu mantu. Negadījumā tika zaudēti 315 kilogrami pārtikas, kas bija paredzēta 50./51. ekspedīciju komandām, 115 kg medicīniskā aprīkojuma un personīgās higiēnas mantu. Tāpat uz SKS netika piegādāts aprīkojums, kas bija paredzēts tualetei un atkritumu savākšanas un gaisa attīrīšanas sistēmām, dažādi eksperimenti, aprīkojums fotografēšanai un uzlabotais Orlan skafandrs, kuru bija paredzēts izmēģināt nākamgad.

Šis bija jau 65. Krievijas automatizētā kravas kuģa Progress lidojums uz SKS, trešais, kas startējis 2016.gadā un ceturtais uzlabotā Progress modeļa lidojums.

Jāatceras, ka 38 gadu laikā šis ir tikai trešais gadījums, kad Progress nesasniedz mērķi. 2011.gadā tas bija Progress M-12M, 2015.gadā - Progress M-27M.

Zaudējums neapdraud Starptautiskās kosmiskās stacijas darbu. Pavisam nesen kravas piegādi veica Orbital ATK Cygnus, bet jau 6.decembrī startēs Japānas HTV-6.

collectSpace

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!