ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

OA-6 jeb S.S. Rick Husband


Publicēts: 21.03.2016

Nākamais komerciālais kravas kuģis (Orbital ATK Cygnus), kurš dosies uz Starptautisko kosmisko staciju (SKS) ir nodēvēts par godu Rikam Hasbendam, kurš vadīja STS-107 misiju. Misijas noslēgumā, atgriežoties atpakaļ uz Zemi, kosmosa kuģis Columbia uzsprāga un visi septiņi astronauti gāja bojā. Starts plānots 2016.gada 23.martā plkst. 5:05 pēc Latvijas laika. Cygnus orbītā nogādās nesējraķete Atlas V.

Automatizētais kravas kuģis Cygnus kosmisko staciju sasniegs pēc trim dienām, piegādājot 3513 kilogramus kravas. Aptuveni divus mēnešus vēlāk Cygnus atvienosies no SKS un tiks ievadīts atpakaļ Zemes atmosfērā. OA-6 misijas ietvaros tiks realizēts eksperiments Saffire, kad Cygnus modulis, kas atgriezīsies atpakaļ Zemes atmosfērā, tiks aizdedzināts, lai novērotu liela mēroga degšanas procesu mikrogravitācijas apstākļos.

Riks Hasbends, kurš vadīja liktenīgo Columbia lidojumu un gāja bojā 2003.gada 1.februārī, astronauta gaitas uzsāka 1994.gadā. STS-107 bija otrais Hasbenda lidojums. Pirmo reizi kosmosā viņš devās 1999.gadā kā STS-96 (Discovery) pilots. STS-96 bija pirmā misija, kuras laikā vairākkārt izmantojamais kosmosa kuģis savienojās ar kosmisko staciju. STS-96 misijas komandieris bija Kents Romingers, kurš šobrīd ir kompānijas Orbital ATK Stratēģijas un biznesa attīstības nodaļas viceprezidents.

"S.S. Rick Husband" ir sestais kravas kuģis, kas tiek gatavots startam uz kosmisko staciju un piektais, kas tiek palaists saskaņā ar līgumu, kuru Orbital ATK noslēdza ar NASA par kosmiskās stacijas apgādi. Šī ir pirmā Cygnus misija, kura nodēvēta par godu astronautam, kurš piedalījies kosmiskās stacijas celtniecības darbos.

Iepriekšējie Cygnus kravas kuģi ir nodēvēti par godu Deividam Lovam, Gordonam Fulertonam, Dženisai Vossai un Dekam Sleitonam.

Nākamais Cygnus starts ieplānots šā gada maija beigās. Tas notiks no kosmodroma Virdžīnijā un kā nesējraķete tiks izmantota Antares.

NASA, Orbital ATK, CollectSPACE

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!