ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Kādēļ ASV vajadzētu atgriezties uz Mēness?


Publicēts: 7.02.2010

Kā jau mēs esam dzirdējuši un lasījuši, ASV prezidents uzskata, ka atgriešanās uz Mēness ir lieka izšķērdība, tādēļ Constellation programma tiek iesaldēta. Homērs Haikams uzskata, ka ASV tomēr vajadzētu atgriezties un nodibināt bāzi uz Mēness.

Kas ir Homērs Haikams? Viņš ir dzimis 1943. gada 19. februārī. Virdžīnijas politehniskajā instutūtā ieguvis industriālā inženiera grādu. Karojis Vjetnamā un armijā pavadījis sešus gadus, iegūstot kapteiņa pakāpi. Kopš atgriešanās no Vjetnamas kļuvis par rakstnieku. Strādājis NASA par inženieri, konstruējis kosmosa kuģus un apmācījis apkalpes. Viņa specialitāte ir zinātniskā krava un ārpuskuģa aktivitātes. Viņa kontā ir daudzas Spacelab un vairākkārt izmantojamo kosmosa kuģu misijas, ieskaitot pirmās divas Habla labošanas misijas.

Kādi gan ir Homēra uzskaitītie iemesli, lai ASV atgrieztos uz Mēness?

  1. Nacionālais lepnums - daudzi lēmumi citās valstīs tiek pieņemti, balstoties uz to, kā šīs nācijas uztver ASV. Vai mēs esam jauni un dinamiski, vai veci, miegaini un mirstoši? Ja mēs esam pēdējie, tad mums var uzbrukt visdažādākajos veidos.
     
  2. Ekonomikas veicināšana, balstoties uz vadību tehnoloģijās un zinātnē. Ja mēs sasniedzam augstus inženierijas un zinātniskos mērķus, piemēram, došanās uz Mēnesi un palikšana tur, mēs piesaistīsim pasaules labākos un spožākos prātus, kas mums palīdzēs ne tikai ar Mēnesi, bet nodrošinās attīstību arī citās nozarēs. Tas ir līdzvērtīgi dinamiskai, attapīgai, spēcīgai ilgtermiņa ekonomikai.
     
  3. Jauniešu apmācīšana kā kļūt veiksmīgiem. Katru reizi, kad ASV uzņemas vērienīgu tehnoloģisku projektu un tas ir veiksmīgs, tas iespaido visus amerikāņus, jo īpaši jauniešus.
     
  4. Enerģija. Kosmoss ir bagāts ar enerģijas resursiem. Mēness ir vieta, kur izmantot šo priekšrocību.
     
  5. Cīņa ar terorismu. Lai apstādinātu terorisma ideoloģiju jauniešos, mums šiem prātiem jāpiedāvā jauns skatījums uz Visumu. Iedomājieties jaunieti, kas iziet no savas mājas un skatās uz Mēnesi, zinot, ka tur cilvēki paveic lielas lietas. Viņa prāts tiks aizgrābts un viņš vēlēsies pievienoties mums, nevis teroristiem.
     
  6. X faktors. Mēs nezinām to, ko mēs nezinām. Mēness glabā noslēpumus, iespējams, mūsu izdzīvošanas noslēpumus.

Homer Hickam online

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!