ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Piesakies lidojumam uz Marsu!


Publicēts: 28.05.2019

Daļai no jums šis vairs nav pirmais lidojums uz Marsu vai kādu citu mazāk vai vairāk eksotisku vietu Saules sistēmā. Šoreiz NASA piedāvā doties uz sarkano planētu jau 2020.gada jūlijā, kad startēs jaunākais Marsa visurgājējs Mars 2020. Savu galamērķi zonde sasniegs 2021.gada februārī. Mars 2020, kurš svērs nedaudz vairāk kā 1000 kilogramus, būs aprīkots ar instrumentiem, lai analizētu planētas klimatu un ģeoloģiju, savāktu iežu paraugus, kurus nākotnē citas misijas ietvaros varētu nogādāt atpakaļ uz Zemes, kā arī centīsies noskaidrot, vai uz Marsa kādreiz ir pastāvējusi dzīvība.

Ikviens, kas līdz 2019.gada 30.septembrim piereģistrēsies lidojumam, saņems iekāpšanas karti un lojālā klienta punktus. Ja izmantojāt tos pašus datus lidojumam uz Marsu ar InSight misiju, tad jūsu lojālā klienta kontā jau būs vairāk nekā 500 miljoni kilometru.

NASA Reaktīvo dzinēju laboratorijas (JPL) Mikroiekārtu laboratorijas speciālisti visu dalībnieku vārdus ar īpašu elektronu staru ierakstīs silikona plāksnītē. Par datu drošību neuztraucieties, neviens marsietis bez īpaša aprīkojuma tos izlasīt nevarēs. Līnijas biezums būs 1/1000 daļa no cilvēka mata izmēra. Uz vienas desmitcentu (USD, aptuveni 18 mm diametrā) izmēra plāksnītes varēs sarakstīt aptuveni miljons vārdu. Ja lidotgribētāju būs vairāk (piemēram, ar InSight uz Marsu devās vairāk nekā 2 miljoni tūristu), uz visurgājēja zem stikla kupola tiks novietotas vairākas šādas plāksnītes.

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!