ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Juno nokļūst Jupitera ietekmes zonā


Publicēts: 1.06.2016

NASA kosmiskais aparāts startēja 2011.gada 5.augustā. Kopš tā laika zondi ar dažādu spēku ir ietekmējuši trīs galvenie spēlētāji - Zeme, Saule un Jupiters. 2016.gada 28.maijā Juno pilnībā pārgāja Jupitera ietekmes zonā. Nedaudz vairāk kā pēc mēneša - 2016.gada 4.jūlijā tiks veikts manevri, lai zondi ievadītu orbītā ap Jupiteru, kur tā pētīs Saules sistēmas lielāko planētu.

Pēc starta un vēl kādu brīdi pēc tam Juno trajektorijas noteicošais spēks bija Zemes gravitācija. Lielāko daļu no lidojuma laika zondi kontrolēja Saule, bet gandrīz mēnesi pirms ieiešanas orbītā ap Jupiteru, Juno vadību pārņēma milzu planēta.

4.jūlija manevra laikā, kad 35 minūtes tiks darbināts galvenais dzinējs, tiks izmainīts zondes ātrums un tā tiks ievadītā orbītā ap Jupiteru. Plānots, ka misijas ietvaros Juno veiks 37 orbītas, atrodoties aptuveni 5000 km attālumā no Jupitera. Juno instrumenti ļaus ielūkoties dziļāk Jupitera atmosfērā un pētīt procesus, paplašinot mūsu zināšanas par planētas veidošanos, uzbūvi, atmosfēru un magnetosfēru.

Tieši tādēļ zonde ir nodēvēta seno grieķu/romiešu dievības Junonas (Juno) vārdā. Kad mītiskais dievs Jupiters izklaidējās, tas slēpās no savas sievas Junonas, izveidojot ap sevi mākoņu aizkaru. Tomēr dieviete spēja palūkoties cauri šiem mākoņiem.

NASA JPL

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!