ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

NEOWISE pirmais darba mēnesis tuvojas noslēgumam


Publicēts: 24.01.2014

Pirmajās 25 dienās pēc NEOWISE misijas darbības uzsākšanas, ir izdevies reģistrēt 857 mazos debesu ķermeņus Saules sistēmā, tai skaitā 22 Zemei tuvos objektus un 4 komētas. Trīs no Zemei tuvajiem objektiem ir jaunatklāti. To diametrs ir mērāms simtos metru un visi ir tumši kā ogle.

Tikko ir pabeigta kosmiskā aparāta darbspēju pārbaude pēc tā pamodināšanas. Rezultāti liecina, ka infrasarkano staru teleskops spēj noteikt asteroīdu spožumu un pozīciju tikpat precīzi kā pirms darbības pārtraukšanas 2011. gadā. Šobrīd NEOWISE novēro un veic mērījumus aptuveni vienam Zemei tuvajam objektam dienā.

No vairāk nekā 10 500 līdz šim atklātajiem Zemei tuvajiem objektiem tikai aptuveni 10% ir veikta detalizētāka izpēte un noteikti fizikālie parametri. Zinātnieki prognozē, ka NEOWISE projekts dubultos izpētīto asteroīdu skaitu.

 

NASA

Komentāri

  1. kk tieši 24.01.2014 domāja šādi:

    Bildītei droši vien ir tikai ilustratīva nozīme pie raksta. Man tik jautājums - kāpēc bildītes gandrīz centrā ir vesela virkne punktiņu vienā līnijā? Neveiksmīga bildes apstrāde?

  2. Redaktors tieši 24.01.2014 domāja šādi:

    Bildīte, kā jau pie bildītes paraksts liecina, ir no WISE projekta laikiem. Un tās punktotās līnijas, kuras ir vairāk nekā viena, ir asteroīdi, kurus WISE ir "noķēris". Attēlā esot aptuveni 100 asteroīdu.

  3. Redaktors tieši 24.01.2014 domāja šādi:

    Jāpiebilst, ka viena tāda punktiņu virkne atbilst vienam periodiski novērotam asteroīdam, tam pārvietojoties attiecībā pret fonu.

  4. fh tieši 24.01.2014 domāja šādi:

    bildē ir redzams daudz strīpiņu ar asteroīdiem






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!