ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Sirds un Dvēsele (1659/3)


Publicēts: 14.09.2008

Vai mūsu galaktikas sirds un dvēsele atrodas Kasiopejas zvaigznājā? Iespējams, ka nē, bet tur atrodas divi spilgti emisijas miglāji, kas tiek dēvēti par Sirdi un Dvēseli. Sirds miglājs, kas oficiāli pazīstams kā IC 1805, redzams pa labi. Tā forma atgādina klasisko sirds attēlu. Abu miglāju sastāvā ir jonizēts ūdeņradis. Attēlā redzamas arī vairākas jaunas zvaigžņu kopas. Abi miglāji atrodas aptuveni 6000 gaismas gadu attālumā. Abu miglāju šķērsizmērs ir aptuveni 300 gaismas gadi. Šādu miglāju un tajos esošo zvaigžņu kopu izpēte palīdz izzināt kā veidojas masīvas zvaigznes un ietekmē apkārtējo vidi.

Autortiesības: Digitized Sky Survey, ESA/ESO/NASA FITS Liberator; Davide De Martin (Skyfactory)

Lielāks attēls 2000x1464px (1.2 MB)

Komentāri

  1. dzimmijs13 tieši 22.11.2008 domāja šādi:

    Ok, tad pa kreisi ir klasiskais dvēseles attēls?

  2. Redaktors tieši 22.11.2008 domāja šādi:

    Ieskatieties uzmanīgi Dvēseles miglājā - tas nedaudz atgādina cilvēka embriju. Tādēļ tas šad tad tiek dēvēts arī par Embrija, Augļa vai Bērna miglāju. Varbūt bērnos ir mūsu dvēsele?

  3. dzimmijs13 tieši 22.11.2008 domāja šādi:

    Nu čau, tagad tiešām redzu embriju! Lūk, šādi arī darbijas šis psiholoģiskais mehānisms - man pašam embrijs varbūt būtu pēdējais kas ienāktu prātā, saskatītu tikai varbūt kādu vēkšpēdus apgāztu vaboli, bet tagad jā, esmu "nozombēts".
    Tagad skaidrs, kāpēc spokus un pārējos paramormālos ērmus spēj 'saskatīt' vairāki, ne tikai viens vien liecinieks.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!