ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Zemes stunda 2008


Publicēts: 23.03.2008

Ja ticat, ka globālās sasilšanas iemesls ir cilvēku darbība un vēlaties piedalīties šīs darbības ietekmes mazināšanā, šī ziņa ir kā radīta jums.

2007. gadā Sidneja iekļuva ziņās kā pilsēta, kas uz veselu stundu izslēdza gaismas, lai parādītu, ka Austrālija ir norūpējusies par globālo sasilšanu. Raksta autors Temijs Plotners ir nobažījies ne tikai par globālās sasilšanas sekām, bet arī par gaismas piesārņojumu. Astronomi ir gatavi atbalstīt ikvienu akciju, kas samazina gaismas piesārņojumu, pat ja tumšākas debesis ilgs tikai vienu stundu. Tādēļ 2008. gada 29. martā Universe Today aicina izslēgt gaismas uz vienu stundu un pievienoties vispasaules kustībai Zemes stunda 2008.

2007. gada 31. martā gaismu uz vienu stundu izslēdza 2,2 miljoni cilvēku un 2100 uzņēmumi, kas atradās Sidnejā. Ja Zemes stunda 2007 efektu pārvērš saprotamākā valodā, tad tas ir līdzvērtīgs 48 616 vieglo automašīnu izņemšanai no aprites uz gadu. Tā bija tikai viena pilsēta, tikai viena stunda. Pagājušogad Zemes stunda bija lokāls notikums, šogad Zemes stunda ir pārvērtusies starptautiskā pasākumā.

Arī tu, tava skola, uzņēmums, organizācija var piedalīties šajā akcijā, reģistrējoties Zemes stunda 2008 mājas lapā. Pastāstiet saviem draugiem, kolēģiem, darba biedriem. Visticamāk mēs nepagriezīsim notikušo atpakaļ, bet Zemes stunda 2008 liks aizdomāties, cik svarīgi ir saglabāt mūsu planētu nākamajām paaudzēm.

Pievienojies arī tu Ālborgai, Ārhusai, Adelaidai, Atlantai, Bangkokai, Čikāgai, Kopenhāgenai, Dublinai, Toronto un daudzām citām pilsētām, to iedzīvotājiem un uzņēmumiem, lai pateiktu, ka arī tu rūpējies par cilvēka darbības radīto iespaidu uz mūsu zilo pērli visumā. Vairāk kā 170 000 privātpersonas un 11 000 uzņēmumi jau ir pieteikušies atbalstīt šo notikumu.

Ja esat par - 29. martā pulkstens 20:00 izslēdziet gaismu uz vienu stundu un iededziet bišu vaska sveci, kas ir dabai nekaitīga. Ja ir skaidra nakts, izejiet ārā un palūkojieties debesīs. Tikai viena stunda un arī jūsu balss tiks sadzirdēta.

Universe Today

Komentāri

  1. dzimmijs13 tieši 27.03.2008 domāja šādi:

    Jācenšas piedalīties, lai arī tas tiešām būtu kā piliens okeānā.

  2. Taurinjshhh tieši 28.03.2008 domāja šādi:

    ES PAR.piedalīšos,jo ta jau piedalos www.vdiena.lv/11.stunda - PAR DABU-tāpēc centišos visu lai palidzetu kaut ar mazam darbibam,turklaat vesela stunda-neko nenonems no tavas dzives! :)

  3. Tas ir tik pat svariigi kaa stundu neiet uz poda... tieši 28.03.2008 domāja šādi:

    Ņemot vērā enerģijas pirmo pamatlikumu (enerģijas nezūdamības likums) strāvas izslēgšana globālo sasilšanu neietekmēs.
    Pat ja atslēgs visus elektrības ģeneratorus, enerģija nekur nepazudīs, bet paliks dabā kā ūdens, vēja un atomenerģija.
    Koroče, jāiet vispirms skolā fiziku mācīties.
    Es gan neko neteiktu par akciju "stundu nelieto savu auto" - tas gan atmosfēru ietekmētu.

  4. Kamelija tieši 28.03.2008 domāja šādi:

    Ir arī spēkstacijas uz oglēm, naftu, gāzi...

    Domāju, ka nav tik svarīgi kaut ko ietaupīt, nedz arī saglābt to, kas kā lavīna jau sācis velties klimatiskajā ziņā. Svarīgi ir apzināties un pasaulei vēl skaļāk paziņot, ka laiks piebremzēt...

    ... savādāk Zemiešiem varbūt i nebūs iespēja nolūkoties drošā attālumā kā Saule pārvēršas par sarkano milzi.

  5. Tas ir tik pat svariigi kaa stundu neiet uz poda... tieši 28/03/2008 14:23 tieši 11.04.2008 domāja šādi:

    Pats apjēdzi ko pateici?
    Par pirmo likumu laikam tālāk netiki, ne?






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!