ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Mums ir pieci gadiņi!


Publicēts: 9.12.2013

Pirms pieciem gadiem 9. decembrī bija uzsnidzis sniegs. Tomēr ne jau tikai sniegs todien varēja lepoties ar savu baltumu. Rāmkalnos tika atklāta StarSpace observatorija, kuru greznoja balts kupols. Šogad ir apritējuši pieci gadi, kopš savu aci pret debesīm pavērsa 16'' teleskops, kas šo gadu laikā vairākiem tūkstošiem ir palīdzējis ieraudzīt Visuma skaistumu.

Lai arī savu 5 gadu jubileju mēs sagaidām jau citos laukos, kur debesis ir tumšākas un zvaigznes tuvākas, atskatoties uz piecu gadu laikā notikušo, par savu esamību jāpateicas arī jums, kas mums palīdzējuši grūtos brīžos, sniedzot dažāda veida palīdzīgas rokas. Lai arī ne tik strauji kā gribētos, esam attīstījušies un šo to arī uzlabojuši, lai vieglāk būtu gan mums, gan jums.

Kādi ir ievērojamākie sasniegumi?

Pirmkārt, fakts, ka observatorija joprojām pastāv. Mēs nepārdodam maizi, sieru, desas, pat ne zeķes, kreklus un bikses. Mēs arī nepiedāvājam izklaidi, kas ļauj aizmirst problēmas, kas ļauj atslēgties no realitātes. Gluži otrādi, dažkārt pie mums uzzinātais ir vēl skarbāka realitāte par to, ko zinājāt pirms tam.

Otrkārt, prieks par to, ka šo gadu laikā ir izveidojies pastāvīgo apmeklētāju loks, kas pie mums atgriežas atkal un atkal. Dažkārt mēs jūs neatceramies, jo viena gada laikā pie mums paspēj paviesoties vairāki tūkstoši cilvēku. Toties prieks ir dzirdēt, ka esat klāt atkal, jo iepriekšējais apmeklējums ir paticis un gribas paklausīties vēl kaut ko interesantu.

Tā kā abi joprojām strādājam algotu darbu un vakaros mājās atgriežamies noguruši un morāli izlādējušies, tad zinātkāru klausītāju un spožo zvaigžņu sabiedrība skaidrajos vakaros ir mūsu labākā atpūta. Jūsu jautājumi, vēlme uzzināt kaut ko jaunu un laba vēlējumi ir vislabākais dopings, lai mēs nepagurtu un turpinātu uzturēt gan portālu (kuram gan ir krietni vairāk nekā 5 gadi), gan observatoriju.

Par ievērojamu sasniegumu noteikti uzskatām arī StarParty pasākumus. Šoruden jaukā komāpnijā tika aizvadīts jau 10. zvaigžņu vērotāju salidojums. Dažkārt mums tajos pat izdodas vērot zvaigznes! Nākamais gaidāms jau 2014. gada 12. aprīlī.

Nākotnes plāni? Ticiet mums, ideju ir daudz, galvenais, lai atrastos resursi tās realizēt. Protams, galvenais, paliksim tur, kur esam un iesim uz priekšu, lai interesanti būtu gan mums, gan jums.

Paldies jums visiem par atbalstu un laba vēlējumiem. Gaidīsim ciemos arī turpmāk!

Komentāri

  1. Mārtiņš tieši 9.12.2013 domāja šādi:

    Apsveicu! Laiks ātri aizritējis. Varbūt kāds var atgādināt, kad sāka darboties www.starspace.lv vietne?

  2. Redaktors tieši 9.12.2013 domāja šādi:

    Portālu zem www.starspace.lv palaidām 2007. gada otrajā pusē, bet reāli materiāli jau nāk no senākiem laikiem, kad LFFB (Latvijas Fantastikas un Fantāzijas biedrība) lapai tulkoju materiālus par astronomiju un saistītām tēmām. Pirmie raksti varētu būt no kāda 2002. vai 2003. gada.

  3. shauttra tieši 9.12.2013 domāja šādi:

    Priekā!!! Un lai stikli neaizsalst!

  4. Nelabojams tieši 10.12.2013 domāja šādi:

    Piecas svecītes šogad un daudz, daudz svecīšu turpmāk... kārtīga teleskopa spoguļa lieluma tortē!
    Lai labi izdodas!






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!