ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Krievija palielina finansējumu kosmosa programmai


Publicēts: 22.01.2008

Šķiet, ka mūsu milzīgā kaimiņiene ir atguvusies un tikusi atpakaļ uz jau iemītās taciņas daudzās nozarēs. Krievija, kuras kosmosa programma bija panīkusi, nu saņems lielāku finansējumu un ir iecerējusi sasniegt vērā ņemamus mērķus šī gadsimta laikā.

Finansējums tiks palielināts par veseliem 13% un jau šogad Krievija uzsāks jauna kosmodroma būvniecību Tālajos austrumos - Amūras reģionā. Jaunā kosmodroma nosaukums ir Vostočnij. Celtniecību iecerēts pabeigt 10 gadu laikā un 2015. gadā ir plānots pirmais automātiskās raķetes starts, bet jau 2018. gadā no šī kosmodroma pacelsies cilvēku vadīta raķete.

Tiek apgalvots, ka šajos 13% visa nauda tiks atvēlēta tikai civilajiem projektiem.

Kā viens no lielākajiem projektiem, kam tiks pievērsta pastiprināta vērība, tiek minēts Glonass, kas būs Krievijas radīts ekvivalents ASV GPS sistēmai.

RIA

Komentāri

  1. Reist tieši 22.01.2008 domāja šādi:

    Interesanti cik tas ira 13,, un nez cik paraleli ika novirziti ne civilajiem projektiem ...

  2. cydonia tieši 19.02.2008 domāja šādi:

    jaunais kosmodroms krieviem vajadzīgs kā ēst. kopš baikonūra pārgāja kazahu īpašumā, krievi viņiem piķo $115 miljonus gadā. tāpēc plančiks ir būvēt savu, lielāku, labāku, modernāku. pēc iepējas uz dienvidiem. amūras reģions ir laba izvēle. uz austrumiem no starta plača nav lielu apdzīvotu vietu. tuvumā baikāla amūras maģistrāle. arī ūdens ceļš no klusā okeāna puses ir diezgan reāls.

    -> Reist
    īsti nezinu par tiem 13krievi nākamajiem 10 gadiem savai Federal Space Agency ir atvēlējuši $11 miljardus. tas būtu $1 miljards gadā. tiesa, neesmu pārliecināts, ka tas ir viss ko krievi atvēl kosmosam. katrā ziņā tas ir piliens jūrā salīdzinot ar nasa nožēlojamiem $13 miljardiem (2007), kas ir sīknauda salīdzinājumā ar nasa 60to gadu budžetu.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas: