ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Kļūsti par marsieti!


Publicēts: 18.11.2009

Apnicis dzīvoties tikai pa Zemi? Gribas aizlidot kaut kur un mazliet aizmirst ikdienas rūpes un problēmas? Tas tagad ir iespējams, patiecoties jaunajam NASA projektam - Kļūsti par marsieti! Nekavējies, posies ceļā uz sarkano planētu. Tevi jau tur gaida.

NASA sadarbībā ar Microsoft ir radījusi Interneta lapu, kurā ikviens interesents var izklaidēties, uzkrājot cilvēces un savas personīgās zināšanas par Marsu. Izmantojot datus no esošajām Marsa misijām, arī tu vari kļūt par zinātnieku, palīdzot uzlabot Marsa kartes, piedaloties pētniecības darbā un analizējot milzīgos datu apjomus kopā ar citiem zinātniekiem.

"Mēs esam sasnieguši brīdi, kad ikviens var būt pētnieks," teica Dags Makvišns no NASA. "Tik plašs ikvienam pieejamo datu apjoms, kas tiek sūtīts no dažādām Marsa misijām, sarkanās planētas izpēti pārvērš par visas cilvēces uzdevumu."

Dalībnieki varēs iepazīties ar Saules sistēmas lielāko kanjonu, palīdzot radīt vēl labākas Valles Marineris kartes. Iespējams skaitīt krāterus, tādejādi palīdzot zinātniekiem noteikt konkrēto reģionu vecumu.

Piedaloties spēlē, lietotāji par savām aktivitātēm saņems punktus, kas tiks piešķirti izvēlētajam robotizētajam avatāram.

"Mēs esam priecīgi, ka varējām sadarboties ar NASA, lai radītu jaunas iespējas apstrādāt Marsa misiju datus, kā arī lai palīdzētu radīt interesi un aizrautību nākamās paaudzes zinātniekos," pastāstīja Valids Abu Hadba no Microsoft.

Marsieti, uz priekšu!

Ņemiet vērā, ka interese ir milzīga un lapa darbojas ar "aizturi".

 

NASA JPL

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!