ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Eiropas ziņojums jau drīzumā uz ekrāniem


Publicēts: 23.05.2013

2013. gads ir patiesi bagāts ar zinātniskās fantastikas žanra mākslas filmām. To pulkam noteikti jāpieskaita arī "Eiropas ziņojums", kas pirmizrādi piedzīvos jau šī gada vasarā.

Filma ataino astronautu ceļojumu uz Jupitera pavadoni Eiropu. Misijas mērķis ir noskaidrot, vai uz ledainā pavadoņa pastāv dzīvība.

Kā vēsta filmas veidotāji, lai arī filma ir zinātniskās fantastikas darbs, atveidotais ir maksimāli pietuvināts iespējamajai relitātei. NASA Reaktīvo dzinēju laboratorijas speciālisti piedalījušies filmas uzņemšanā kā konsultanti.

Lai arī traileris rada sajūtu, ka mūs gaida kārtējais šausmu gabals, kur cilvēkus apēdīs kāds lielāks vai mazāks mošķis, kas dzīvo virs/zem Eiropas ledus garozas, nepārsteigsimies ar secinājumiem. Tie, kuri jau ir noskatījušies šo mākslas filmu, vēsta, ka zinātniski šī filma esot ļoti augstā līmenī.

Jupitera pavadonis Eiropa ir interesants izpētes mērķis ne tikai mākslas filmā. Iespējamā šķidra ūdens okeāna eksistence uz Eiropas intriģē zinātniekus visā pasaulē. Iespējams jau 2022. gadā uz Eiropu dosies Eiropas Kosmosa aģentūras misija JUICE, kuras viens no mērķiem būs Eiropas padziļināta izpēte. Jāpiebilst, ka astronautu dalība šajā misijā nav plānota.

 

SPACE.com, Universe Today, IMDB

Komentāri

  1. cydonia tieši 23.05.2013 domāja šādi:

    traileris sākās kā daudzsološs sci fi, beidzās kā parasta šausmenīte.

  2. Andis tieši 23.05.2013 domāja šādi:

    Cerams, ka vismaz paspēja noraidīt uz Zemi signālu, ka uz Eiropas dzīvība ir :)






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!