ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Ceļu uz zvaigznēm aizšķērso ūdens


Publicēts: 15.10.2014

Stāsta, ka piektdienas vakars būšot skaidrs. Tas nozīmē, ka mēs strādāsim kā ierasts. Tomēr šis tas ir pamainījies. Tas ir ceļš, kā nokļūt līdz observatorijai. Šobrīd brūnā zīme "StarSpace observatorija 2" ved uz "bezdibeni". Protams, ja gribat pavērot, kāds izskatās pārrauts aizsprosts un izskalots ceļš, varat tur iegriezties. Tikai esiet uzmanīgi, ievērojiet drošības pasākumus.

Kā jau būsiet ievērojuši, pēdējā laikā visai daudz līst lietus. Pie mums ir lijis tiešām ļoti daudz. ĻOTI DAUDZ. Nolijušajam ūdenim kaut kur ir jāpaliek. Pa visādām sānu tērcēm, strautiem un urgām lietus ūdens pārpildīja Abzes upi, uz kuras sensenos laikos tika uzcelts dambis dzirnavu vajadzībām. Dzirnavu tur nav jau sen, slūžas neviens vairs nepieskata un neregulē ūdens daudzumu Dzirnavu dīķī. Dambis acīmredzot jutās pamests un nevienam nevajadzīgs. Šodien dambja pacietības vadzis salūza un ar milzīgu spēku brīvībā izlauzās ūdens masas, aiznesot sev līdzi ceļu, kas savienoja dīķa otrā krastā dzīvojošos ar Suntažu centru.

Tas nozīmē, ka arī taisnākais ceļš uz observatoriju aiztecēja kopā ar tūkstošiem litru brūnā ūdens, kas veiksmīgi appludināja zemāk esošās palienes. Pagaidām pārējie pievadceļi funkcionē, tādēļ līdz mums ir iespējams atbraukt, izmantojot alternatīvos variantus.

Ziņosim, ja kaut kas mainīsies, kā arī par to, kad šis ceļa posms varētu būt atjaunots.

Par foto paldies Sintijai Eglītei (@SintijaEglite)!

P.S. Ja arī tavas pašvaldības teritorijā ir līdzīgs, sen aizmirsts un pastāvīgi applūstošs aizsprosts, atceries, arī tam var lūzt vadzis. Ekonomiski izdevīgāk ir mācīties no citu kļūdām nevis savējām.

foto: Sintija Eglīte

Komentāri

  1. 112 tieši 16.10.2014 domāja šādi:

    iespaidīgi !!!! Pat neticas ka Latvijā

  2. Redaktors tieši 16.10.2014 domāja šādi:

    Mēs no rīta tur piebraucām. Ūdens bija pāri jau, bet nekas neliecināja, ka tā varētu izvērsties notikumi. Redzējām kā viens riskators pārbrauc pāri. Labi gan, ka dambja brukšanas laikā neviens nebija uz tā. Tad iespējams notikums būtu daudz traģiskāks.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!