Proti, nesen ir iegādāts, šķiet, daudz maz sakarīgs teleskops Skywatcher 8" dobsons 200/1200. Kad pirmie iespaidi ar komplektācijā esošajiem okulāriem ir gūta (10 un 25 mm), loģiski tiek domāts par tālāko upgrade vēl labākiem iespaidiem. Tāpēc prasīšu uzreiz par vairākām lietām, ko esmu noskatījis un pat nenoturējies jau pasūtīt. Mērķis ir iegūt kādas atsauksmes no esošajiem lietotājiem un vai es domāju pareizajā virzienā izvēloties šos konkrētos produktus.
Tātad, pirmā lieta, ko es nenoturējies jau pasūtīt ir Burgess Optical/TMB Planetary 6 mm 1,25" okulārs. Ārzemju forumos lasīju ļoti labas atsauksmes. Un neskatoties uz labo kvalitāti, cena ir diezgan draudzīga. It kā jau kapitālismā šāds fakts bieži vien ir absurds, bet nu ceru, ka nebūšu kļūdījies

Par nākamajiem aksesuāriem es vēl tikai domāju, taču ir "uzlikta acs" uz dažiem loriņiem:
Barlow's: Cik nu ir gadījies vienu tādu lietot, kaut ko no puslīdz lētā gala, iespaids bija gaužām bēdīgs. Lai gan viedokļi dalās vai barlowu vispār vajag vai nē, man tomēr tādu perspektīvā gribās un tāpēc nolēmu, ka jāpērk kaut kas no augstāka gala, jo ar to būs jādraudzējās ar visiem pārējiem kolekcijā esošajiem okulāriem. Man simpātisks liekās Meade Telextender 2x. Atsaukmes?
Visbeidzot vēl viens interesants produkts līdz kuram es nonācu meklējot mēness filtru. Baader Moon and Skyglow filtrs, kurš (cik nopratu) ir universāls - gan mēnesi pataisīs tumšāku, gan arī uz citiem objektiem skats var pavērties baudāmāks. Atsauksmes arī labas. Bez šaubām ir arī pavisam vienkārši mēness filtri pa pāris Ls/Eur/$, taču šis produkts liekas universālāks/simpātiskāks. Ko sakat?
Esmu pamanījis, ka amatier-astronomi ar pieredzi fano par 2" okulāriem. Pagaidām gan nav izdevies pat ielūkoties kādā, bet pagaidām vēl nevaru pie sevis novērtēt plašā lauka priekšrocības, turklāt mulsina mazie tuvinājumi, tāpēc neviens tāds pašlaik netiek iekārots. Nu it kā saprotu, ka deepsky ne jau zoomā ir tā štelle, bet nu viedoklis man radīsies tikai ar pirmo pieredzi...