Zh wrote:uuu, labais! 2. minūšu ekspozīcijas vispār velk mazās galaktikas un apkārtējo struktūru M106 ārā.
Ik pa brīdim varēji uzrakstīt kas tev bija pa aparatūru un kā ar gidēšanu?
Paldies paldies, tik man tā pēcapstrāde noklibo

šinī gadijumā ar tām 2 min ekspozīcijām vajadzēja laikam pāris 2 min darkus sataisīt, savādāk ar krāsām manuprāt kkas nav labi
nu aparatūra man sekojoša - dobsons 200/1200 uzkrāmēts uz HEQ5, kamera nikons d3200. gidēšana sanāk tāda, nu ne šis ne tas, ja tuvāk pie polārās, tad var spiest 2-5 minūtes, ja tālāk, tad brīvi vienu, tik tam visam vajag kādu softu, vai pulti kamerai, ar kuru var bulb režīmā strādāt, savādāk ierobežojums 30 sek, vai skrien ik pa minūtei spied slēdzi (līdz tādam mazohismam vel nav safanojies

) bij štuks pamēģināt to periodic error pakustināt, tik sapratu, ka ja man kadrs pa 20 minūtēm nobīdās pa 5-8 pikseļiem, tad nav jēga neko tur daudz koriģēt, gribās autogidu, štuks ir pēc mēneša iegādāties, tik to off axis, lai svars mazāks.
un jā negribas lielīties, bet gaidu kad vācietis uzražos man 10 collu F5 reflektoru ar karbona korpusu un spēcīgu divu ātrumu fokusētāju

daudz problēmas atkritīs un varēs ar jaunu sparu ķerties zvaigznēm pie stariem!!