es ar nedaudz montēju video. nezinu, kā citiem, bet man piemeklēt muziku ir grūtāk nekā visu pārējo kopā. samontēt, effektus pielikt un disku noformēt. lieta tāda, ka nav tādas pašas labākās vai piemērotākās muzikas. bet piemērojot dažādu muziku var panākt fundamentāli atšķirīgu effektu. turklāt, cik cilvēku tik viedokļu, un gaumes atšķirīgas, un noskaņa šodien viena, bet rīt jau cita. ne velti tamlīdzīgos komerciālos diskos bieži vien vienai un tai pašai bildei ir n skaņas celiņi. no klasikas līdz rokam, no ambient līdz techno. vārdu sakot, tev ir problēma

es cenšos izvairīties no galīga crapa un arīdzan no pārāk atpazīstamas muzikas, jo tad tev skaņa sāk dominēt pār bildi, bet to tev nevajag. astroklipa gadījumā es apsvērtu instrumentālu muziku, bez vārdiem, jo vārdi arī novērš uzmanību, kas nav vajadzīgs, ja vien tev nav vārdi kas tiešā veidā apraksta redzamo bildi.
ja klipā tev ir dso (ne teiksim, starparty cilvēki), protams, vienmēr var likt kaut ko kosmisku (jmj vai mūsu pašu zodiaku), bet tici man pa diagonāli, arī štrausa valsis izklausīsies johaidī labi, un teju vai viss pārējais arī.
vispār jūtu tev līdz. es uz šito problēmu tērēju dienas un beigās ielieku kaut ko. vai arī piemeklēju 5 gabalus un tad prasu sievai, lai izvēlas manā vietā, jo man jau līdz lampiņai

ps. btw, kādu softu tu izmanto video montāžai ?
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the universe. - (c) Albert Einstein