ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Viesuļvētra Aiks


Publicēts: 12.09.2008

Kas tas ir - skatoties no lejas - briesmīgs, skatoties no augšas - brīnišķīgs. Patiesi. Aplūkojot viesuļvētru fotogrāfijas, kas uzņemtas no kosmosa, mēs sajūsmināmies, cik varens un skaists ir šis dabas fenomens. Atrodoties lejā, ikvienu pārņem šausmas un panika, ieraugot briesmu darbus, ko šāda vētra spēj pastrādāt. Viesuļvētra Aiks nav izņēmums.

Viesuļvētra Aiks apdraud Meksikas līča piekrastes iedzīvotājus. Pat pirms sasniegusi sauszemi, tā rada problēmas. Aptuveni 1 miljons Teksasas štata piekrastes iedzīvotāju tiks evakuēti. Vietējās varas iestādes cer, ka neveidosies panika, kāda tika novērota pirms 3 gadiem, kad viesuļvētras Rita evakuācijas laikā veidojās milzu sastēgumi, kas izraisīja smagas katastrofas. Hjūstonas lidostas un NASA Džonsona kosmosa centrs tiek slēgti.

SKS astronauti ir safotografējuši visuļvētru. Misijas kontrolcentrs ir pārvietots dziļāk iekšā sauszemē, lai uzturētu nepārtrauktus sakarus ar kosmisko staciju.

Šobrīd Aiks ir 2 kategorijas viesuļvētra. Speciālisti no Nacionālā viesuļvētru centra prognozē, ka Aiks varētu sasniegt pat 3 kategoriju, kad būs uzsūkusi sevī Meksikas līča silto ūdeņu enerģiju. Sākotnēji Aiks bija 4 kategorijas vētra, bet pārejot pāri Kubai, tā zaudēja savu spēku. Meksikas līcī tā ienāca vairs tikai kā 1 kategorijas vētra, kas patlaban ir uzņēmusi apgriezienus.

Teksasas štata piekrasti vētra visticamāk sasniegs 12. septembra pievakarē pēc vietējā laika.

NASA, Universe Today

Komentāri

  1. asgard tieši 12.09.2008 domāja šādi:

    Smukas bildes

  2. Aiv J. tieši 12.09.2008 domāja šādi:

    1/3 no The Day after Tomorrow

  3. cydonia tieši 12.09.2008 domāja šādi:

    patlaban aiks virzās Texas virzienā. tiek evakuēti simtiem tūkstoši cilvēku. tai skaitā Johnson Space Center, kur atrodas NASA vadības centri. ISS vadības centrs patreiz tiek pārvietots uz alternatīvo centru Austinā (arī Texas) un Huntsville (Alabama).http://hadar.cira.colostate.edu/ramsdis/online/trop_ge_vis_ls_0.html

  4. dziviba tieši 12.09.2008 domāja šādi:

    Skatijos LNT un redzeju cik vinsh liels, to pat pielidzinaja Diametra -Riga-berlina- :D liels

  5. Spasibo! tieši 21.09.2008 domāja šādi:

    Очень красивые фотографии из космоса. Я обалдел!






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!