ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Jaunākā galvaspilsēta uz Zemes


Publicēts: 3.07.2012

Aptuveni pirms gada, 2011. gada 9. jūlijā Dienvidsudānas Republika kļuva par jaunāko valsti pasaulē. Tās galvaspilsēta, Džūba, ir ostas pilsēta Baltās Nīlas krastos, kas ir viena no visstraujāk augošajām pilsētām pasaulē.

Džūbas populācijas lielums nav precīzi zināms, bet tiek lēsts, ka tas varētu būt no 350 līdz 400 tūkstošiem cilvēku. Kopš 2005. gada iedzīvotāju skaits ir dubultojies, pateicoties imigrantiem un iedzīvotājiem, kas atgriežas mājās pēc miera iestāšanās.

Šī pilsēta bija centrālais humanitārās palīdzības punkts Sudānas civilā kara laikā. Mūsdienās ļoti daudzi brīvprātīgie darbinieki turpina dzīvot pilsētā. Kara laikā pilsētas infrastruktūra un transporta maģistrāles tika būtiski bojātas. Šobrīd pilsētu joprojām ieskauj armijas nometnes un bēgļu apmetnes, kuras attēlā redzamas kā pelēcīgāki reģioni, kas plešas prom no pilsētas centra.

Pilsētas teritorijā atrodas Džūbas rezervāts - aizsargājams savannas un mežu apgabals, kurā mājo dažādas putnu sugas.

Kopš neatkarības pasludināšanas dažādas valstis un starptautiskas organizācijas ir palīdzējušas atjaunot Džūbas ceļus, dzelzceļa līnijas un lidostu. Par nelaimi Dienvidsudānā joprojām norisinās vietēja mēroga konflikti, kā arī sadursmes ar Sudānas spēkiem par naftas teritorijām.

Attēls fotogtrafēts no Starptautiskās kosmiskās stacijas orbītas ar Nikon D2Xs kameru, izmantojot 145 mm objektīvu.

Earth Observatory

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!