ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Futbols un ziedi


Publicēts: 20.06.2010

Jaunākajā Envisat attēlā redzama daļa no Dienvidāfrikas republikas, kur šobrīd notiek Pasaules kauss futbola čempionāts 2010. Keiptauna redzama bāli rozā krāsā. Pussalu, uz kuras atrodas pilsēta noslēdz Labās cerības rags.

Lielākā daļa šajā attēlā redzamās teritorijas ir botāniķu brīnumzeme - Kāpas (Cape) augu valstība. Uz Zemes vēl ir piecas augu valstības - antarktiskā, austrālāzijas, boreālā, neotropiskā un paleotropiskā. Saskaņā ar Pasaules dzīvās dabas fonda datiem šī unikālā augu valsts ir botāniski daudzveidīgāka par tropu lietusmežiem, ieskaitot Amazoni un Dienvidameriku.

Kāpas augu valstības kopējā platība ir nedaudz mazāka par 90 000 km2 (aptuveni Portugāles platībā). Kāpas (Cape) kopējā platība ir 129 370 km(aptuveni Grieķijas platība). Finboša bioms aizņem lielāko valstības platību un kartē redzams purpursarkanā, zilgani zaļā un debeszilā krāsā.

Finboša, kurā dominē mūžzaļi, cietlapaini un ziedoši krūmi, eksistencei ir svarīgi periodiskie ugunsgrēki. Šobrīd šo biomu apdraud lauksaimnieciskā darbība, invazīvie augi, urbanizācija un klimata izmaiņas.

Netālu no Keiptaunas redzama Robena sala, kurā ilgu laiku bija ieslodzīts bijušais Dienvidāfrikas prezidents un Nobela prēmijas laureāts Nelsons Mandela. Rietumkāpa (Western Cape) ir punkts, kur satiekas Atlantijas okeāns un Indijas okeāns.

ESA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!