ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Asteroīds un teleskops


Publicēts: 21.09.2009

Vai atceraties slaveno asteroīdu 2008 TC3, kas tika atklāts dienu pirms sadursmes ar planētu Zemi? Pat pirms tika atrasti meteorītu fragmenti, kas bija izkaisīti Nūbijas tuksnesī, 2008 TC3 kļuva par vienu no sensacionālakajiem 2008. gada notikumiem. Šogad aplis ir noslēdzies. Asteroīds ir nonācis pie sava atklājēja.

2008 TC3 ir pirmais un pagaidām vienīgais asteroīds, kas ir ticis izpētīts gan kosmosā, gan uz Zemes.

Asteroīda atklājējs Ričards Kovaļskis ir ieguvis savā īpašumā nelielu gabaliņu no Almahatta Sitta meteorīta - atlūzu, kuras avots ir viņa atklātais 2008 TC3. Attēlā Kovaļskis redzams stāvam pie Katalīnas debesu izpētes 1,5 metru teleskopa. Asteroīds ir sasniedzis teleskopu, ar kura palīdzību tas ir ticis atklāts.

"Ričards Kovaļskis ir pirmais cilvēks vēsturē, kura īpašumā ir nonācis gabals no objekta, kuru viņš ir atklājis kosmosā," pastāstīja Rojs Takers, Mazo planētu sarakstes biedrs un viens no Šūmeikera granta ieguvējiem.

Ja nu esat ieplānojuši decembrī būt Sudānā un jūs interesē pašam piedalīties meteorītu medībās un satikt līdzīgi domājošos, varat pieteikties uz tādu kā praktisku semināru, kas tiek organizēts Khartomas universitātē, Sudānā no 5.-15. decembrim. Divu dienu semināram sekos aptuveni nedēļu ilgas medības.

Nenokavējiet, pieteikšanās tikai līdz 2009. gada 1. novembrim!

The Planetary Society

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!