ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Ūdens un Mēness


Publicēts: 21.08.2018

Uz Mēness ir ūdens! Protams, ne jau upju, ezeru veidolā. Pat strautu tur neatradīsiet. Sens un sasalis ūdens ledus slēpjas vistumšākajos un aukstākajos Zemes pavadoņa nostūros, vietās, kur nekad neielūkojas Saule. Tas ir atrodams gan dziļajos dienvidpola krāteros, gan dažu milimetru dziļumā zem ziemeļpola regolīta slāņa. Šis ūdens ir salīdzinoši viegli iegūstams, tādejādi cilvēki, domājot par Mēness iespējamo kolonizāciju, varēs ērti izmantot šo vērtīgo resursu.

Pētījumos tika izmantoti NASA Mēness mineraloģijas kartētāja (M3) dati. Šis instruments atradās uz Indijas Kosmosa izpētes aģentūras (ISRO) zondes Chandrayaan-1, kas startēja 2008.gadā. M3 instruments ne tikai analizēja minerālu atstaroto gaismu, bet arī to, kā pētāmais materiāls absorbē infrasarkano starojumu. Šī informācija palīdzēja pierādīt ūdens ledus esamību aukstajos reģionos, kur temperatūra nepaceļas virs -156 grādiem pēc Celsija.

Kā ūdens nokļuvis uz Mēness? Kā to būs iespējams izmantot nākotnes misijās? Šos un vēl daudzus citus jautājumus zinātnieki cer atbildēt, turpinot Mēness izpēti.

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!