ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Mēness visurgājējs un Baraks Obama


Publicēts: 14.01.2009

20. janvāris nav vairs aiz kalniem. Tajā dienā Vašingtonā, Pensilvānijas avēnijā būs vērojama krāšņa parāde par godu jaunā ASV prezidenta inaugurācijas ceremonijai. Šajā parādē piedalīsies kāds neparasts viesis - jaunais NASA Mēness visurgājējs.

Dzelteni baltais braucamrīks pārvietojas ar ātrumu 24 km/h. Tā vadību uzņēmies astronauts Maiks Gernhards, kurš publikai parādīs visu, uz ko spējīgs visurgājējs - slīdēt uz priekšu, pārvietoties uz sāniem kā krabis un veikt dažādus manevrus.

NASA cer, ka ar Obama veicinās ASV atgriešanos uz Mēness, kas iecerēta aptuveni 2020. gadā, lai ar šo jaunizveidoto visurgājēju daudz labāk izpētītu Zemes pavadoņa krāterus un kalnus.

Apgūstot Mēnesi, izveidojot tur pastāvīgu bāzi un starta platformu, cilvēki varētu sagatavoties daudz pārdrošākiem lidojumiem - uz Marsu un vēl tālāk.

Visurgājējs tika veidots gandrīz divus gadus. 2008. gada oktobrī tas izbrauca no  Džonsona kosmosa centra. Inženieri veica rūpīgas pārbaudes Flagstafā, Arizonā, kur šis sešriteņu brīnums manevrētspējā pārspēja gan Hummer, gan Jeep automašīnas.

Kad visurgājējs sasniegšot prezidenta platformu, Gernhards to apstādinās un Reks Volheims nokāps no mašīnas. Rokā turot ASV karogu, viņš sveiks prezidentu un noslēgs parādi.

"Es ceru, ka viņš pamanīs, ka NASA lūkojas nākotnē, ka mums ir daudz aizraujošu ideju Mēness izpētei," teica Volheims. "Es ceru, ka arī viņš būs aizkustināts."

Houston Chronicle

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!