ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Dzīvība uz Mēness?


Publicēts: 18.12.2009

Kāds Indijas laikraksts ziņo, ka Chandrayaan-1 zondes zinātnieku grupa varētu būt atradusi "dzīvības pazīmes" uz Mēness. Vai tiešām ir izdevies atrast nacistu apslēpto bāzi, vai varbūt tie ir tie dīvaiņi, kas ASV astronautiem esot palūguši vairs neapmeklēt viņu mājvietu?

Surendra Pals no ISRO Mākslīgo pavadoņu centra pastāstīja, ka Chandrayaan-1 ir uztvērusi organisko vielu klātbūtni atsevišķās Mēness daļās. "Atradums tiek pārbaudīts un analizēts, lai noskaidrotu, vai dati ir korekti," viņš teica.

Arī LRO zinātnieki pieļauj, ka Mēness regolīta slāņos iespējama organisko vielu klātbūtne. NASA vadošais Mēness zinātnieks Maiks Vargo nenoliedz Indijas zondes atklājumu, bet piebilst, ka "tas tiešām ir intriģējošs ierosinājums un mēs noteikti vēlamies uzzināt par to ko vairāk."

Chandrayaan-1 ir pirmā Indijas zonde, kas atradusies orbītā ap Mēnesi. 2008. gada 14. novembrī Mēness dienvidpola apgabalos esošajā Šekltona krāterī tika ietriekta MIP zonde. Anonīms darba grupas zinātnieks pastāstīja, ka zondes spektrometrs ir uztvēris organisko vielu klātbūtni regolīta putekļos, kas tika sacelti trieciena rezultātā.

Zinātnieks piebilda, ka organiskās vielas uz Mēnesi varēja tikt nogādātas ar komētām vai meteorītiem. Ņemot vērā, ka Mēness tiek bombardēts jau miljoniem gadu ilgi, nav brīnums, ka komētu un asteroīdu sastāvā esošās organiskās vielas ir nonākušas arī uz Mēness.

Space Fellowship

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!