ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

StarParty #5 pagājis, gaidam StarParty #6 [papildināts ar foto]


Publicēts: 11.04.2011

Paldies visiem, kas nenobijās no pavasara zobainās Saules un nepastāvgajiem laikapstākļiem un ieradās Suntažos, lai pavadītu pēcpusdienu zem Gagarina zvaigznes. Lai arī debesis sākotnēji šķita bezcerīgi apmākušās, vakara gaitā mākoņi atkāpās, ļaujot izbaudīt ne tikai teorētiskos stāstījumus, bet arī tumšās debesis.

Paldies lektoriem, kuri pašaizliedzīgi veltīja savu laiku un zināšanas, ļaujot interesentiem aizceļot pagātnē, pārlapot vēstures lappuses un ar zināmu optimisma devu palūkoties nākotnē, kuras veidošanā var piedalīties ikviens.

Paldies talciniekiem, kuri palīdzēja sagatavot telpas, lai šis pasākums varētu notikt. Mēs ceram, ka līdz nākamā StarParty datumam, izdosies sameklēt ziedotājus un darbīgas rokas, kas palīdzēs turpināt attīstīt "Lielo zāli".

Paldies teleskopu un binokļu īpašniekiem, kuri savus instrumentus bija atveduši un labprāt izrādīja debesu objektus ikvienam interesentam.

Paldies arī klausītājiem un skatītājiem, kuri pacietīgi, spītējot aukstumam, noklausījās visus priekšlasījumus. Arī šogad kopējais apmeklētāju skaits pārsniedza 100 cilvēkus.

Priecājamies, ka liela daļa no jums patiešām pavadīja šo vakaru, atceroties vēsturisko Gagarina lidojumu, kā arī personīgi varējāt palūkoties uz Mēness krāteriem, Saturna gredzeniem un daudziem citiem debesu brīnumiem.

Neliels ieskats StarParty #5 notikumos Pāvela fotogrāfijās.

Vēl dažas fotogrāfijas no Jāņa Šatrovska un Aleksandra Šipova veidotā panorāma.

Nākamais StarParty, kas būs jau #6, ir ieplānots 2011. gada 8. oktobrī, kas šogad sakrīt ar Starptautisko Mēness vērotāju dienu, tādēļ šajā dienā pievērsīsimies Zemes pelēkajam pavadonim.

Lai skaidras debesis un veiksmīgas fotomedības!

Komentāri

  1. Martini tieši 10.04.2011 domāja šādi:

    Forši. Uz nevienu lekciju netiku, bet bija prieks apmainīties ar viedokļiem ar citiem entuziastiem par teleskopiem un to aksesuāriem (kas, manuprāt, ir vērtīgākā pasākuma daļa) un protams ieskatīties lielajā verķi obeservatorijā! Tagad būs challenge ar savu aparātu atrast to, ko redzēju lielajā!

  2. EdgarsBo tieši 11.04.2011 domāja šādi:

    Paldies organizētājiem! Tiešām, bija jauki, bija ko redzēt, iepazīt foršus cilvēkus un ko jaunu uzzināt, jo īpaši praktiskā ziņā, padomi par teleskopiem un visu ap to. Protams, skaidrās debesis, tās uzsmaidīja :)






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!