ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

StarParty #19 jeb "Venera"


Publicēts: 2.10.2017

2018. gada 14. aprīlī aicinām ikvienu uz StarParty #19, kas noritēs StarSpace observatorijā Suntažos. Parunāsim par vienu no skaistākajiem objektiem, kādu varam novērot Zemes debesīs, kas ar savu daili ir apbūris cilvēkus visā pasaulē. Pat mūsu senči nav spējuši pretoties tās spožumam. Kāda ir mūsu kaimiņiene, kas slēpjas aiz spožās ārienes un ko mēs varam mācīties no Veneras? To un vēl daudz interesantu lietu varēsi uzzināt, ja atbrauksi ciemos iezvanīt pavasari!

2018. gada 14. aprīlī StarParty #19 jeb "Venera".

Kad: 2018. gada. 14. aprīlis (sestdiena)

Kur: SIA StarSpace observatorijā Suntažos

Cikos: reģistrācija jau no 14:00, bet lekcijas un citi priekšnesumi sāksies 15:00

Programma (vēl meklējam pāris lektorus):

* Ilgonis Vilks pastāstīs par Veneru kā astronomisku objektu - kāda tā izskatās, kur to meklēt un ko mēs zinām vai nezinām par šo spožo kaimiņieni.
* Ints Ķešāns aizvedīs aizrautīgā ceļojumā ar kosmiskajiem aparātiem, kas centās izpētīt Veneras mākoņiem klāto virsmu un tās neparasto vidi.
* Ilmārs Bite no LFFB palīdzēs sastādīt literatūras un filmu sarakstu, kuru būtu jāizlasa, lai Jūs zinātu visu par Veneras iedzīvotājiem un ne tikai - Venera sapņos un fantastikā.
* ...

Pasākuma noslēgumā diskusijas.

Liels paldies visiem, kas atbalsta šo pasākumu esamību ar saviem ziedojumiem!

Mīļi aicināti piedalīties lielu un mazu teleskopu īpašnieki. Jūsu ieguldījums ir jo īpaši nozīmīgs, jo sniedzat vērtīgu praktisku informāciju un iedvesmu tiem, kuri vēl nav sadūšojušies iegādāties vairāk vai mazāk jaudīgu "tālskati".

Apmeklētāji varēs iepazīties ar observatoriju un tajā uzstādīto tehniku, komunicēt ar līdzīgi domājošajiem, iegūt jaunus draugus un cīņas biedrus. Labos laikapstākļos tiks vērts vaļā 16'' teleskopu sargājošais kupols un pētīsim tobrīd redzamos debesu objektus.

Labos laikapstākļos socializēšanos varēs realizēt arī pie ugunskura. Diennakts gaišajā laikā varēsiet socializēties arī ar lauku sētas pārstāvjiem, piemēram, taisīt selfijus ar aitu vai zirgu.

Kā ierasts, par jūsu vēderu labsajūtu rūpēsies kafejnīca Leningrad. Būs pieejami gan siltie, gan aukstie dzērieni. Apmeklētājiem būs iespējams iegādāties arī siltos ēdienus visa pasākuma garumā.

Varēsiet iegādāties suvenīrus!

Plānots, ka lekcijas varēs klausīties/skatīties arī tiešsaistē, kā arī kaut kad pēc tam tās būs pieejamas StarSpace Youtube kanālā.

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!