ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

NuSTAR


Publicēts: 8.09.2009

NASA ir apstiprinājusi, ka Kodolspektroskopiskais teleskopu masīvs jeb NuSTAR startēs 2011. gada 15. augustā. NuSTAR orbītā nogādās rentgenstaru teleskopus, nodrošinot daudz precīzākus un detalizētākus tādu visuma fenomenu kā melno caurumu un supernovu attēlus.

NuSTAR ir viena no NASA Mazjām izpētes misijām, kuru vadīs Caltech un JPL sadarbībā ar starptautisku zinātnieku un inženieru komandu. Projekta izpētes vadītāja ir fizikas un astronomijas profesore Fiona Harisone no Caltech.

Oficiālais apstiprinājums sekoja pēc aptuveni divus gadus ilgušā izpētes darba, kura rezultātā NASA pārliecinājās, ka NuSTAR komanda ir gatava uzbūvēt šādu instrumentu.

NuSTAR uzdevums būs pētīt melnos caurumus, supernovas un visaktīvākās visuma galaktikas. Primārā misija ilgs divus gadus.

NuSTAR sastāvēs no diviem Wolter-I tipa spoguļiem ar speciālu pārklājumu un īpaši jutīgiem 32x32 pikseļu kadmija-cinka-telūrija uztvērējiem, kas darbosies 6 - 79 keV diapazonā. Teleskopu orbītā nogādās neliela raķete Pegasus XL. Pēc tam teleskops tiks "izstiepts", lai gala rezultātā sasniegtu 10 metru fokusa attālumu.

NASA, NuSTAR

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!