ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Habla teleskopa pavēlnieks


Publicēts: 28.01.2009

Tieši tev, tieši šobrīd ir unikāla iespēja noteikt, pret kuru no objektiem pirmo reizi tiks pavērsts jaudīgais Habla teleskops, lai nofotografētu šos objektus ļoti augstā izšķirtspējā. Vai tā būs galaktika, vai galaktiku pāris vai varbūt miglājs - to varēsi izlemt tu, nobalsojot par vienu no sešiem objektiem.

"Habla nākamais atklājums - tava izvēle" - tā ir daļa no Starptautiskā astronomijas gada pasākumu programmas. Izvēlētā objekta attēls tiks publicēts "100 stundas ar astronomiju" ietvaros, kas noritēs no 2. līdz 5. aprīlim. Savu izvēli varat izdarīt līdz 2009. gada 1. martam.

Objektu saraksts:

  • NGC 6634 - miglājs, kurā noris aktīva zvaigžņu veidošanās. Milzīgi putekļu un gāzu mākoņi kolapsē, maina formu un spīd, veidojot vienus no krāšņākajiem skatiem debesīs.
  • NGC 6072 - planetārais miglājs. Tās ir mirušas zvaigznes atliekas, kur zvaigznes ārējie slāņi veido fantastiskas formas.
  • NGC 40 - vēl viens planetārais miglājs.
  • NGC 5172 - spirālveida galaktika, kurā ir vairāk kā 100 miljardi zvaigžņu. Šī varētu būt ļoti krāšņa Habla detalizētajā fotogrāfijā.
  • NGC 4289 - vēl viena spirālveida galaktika, kas pret Zemi ir vērsta ar malu. Galarezultātā varētu būt kaut kas līdzīgs slavenajai Sombrero galaktikai.
  • Arp 274 - spirālveida galaktiku pāris, kas savstarpēji mijiedarbojas. Varbūt tās apvienojas. Varbūt starp šo galaktiku zariem veidojas zvaigžņu tilts. Habls varētu palīdzēt to ieraudzīt.

Lai jums būtu grūtāk izvēlēties, publicējam dažas Habla teleskopa fotogrāfijas.

Izvēlieties un balsojiet!

Ir laiks izvērst masīvu reklāmas kampaņu par tev tīkamāko debesu objektu!

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!