ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Ko tie šobrīd redz?


Publicēts: 3.02.2008

Interesanti, ko šobrīd redz Messenger, kas ir palidojis garām Merkuram? Ko redz Habls? Ko redz SKS astronauti? Ko redz New Horizon, kas dodas Plutona virzienā? Ko redz abi Voyager? Ko redz Cassini, kas lidinās ap Saules sistēmas gredzenoto milzi Saturnu?

Šodien var teikt droshi, ka vismaz virtuāli ir iespējams redzēt to, kas paveras no Cassini skatu punkta. Visās trīs dimensijās. Ja vēlaties, varat patīt pat laiku uz priekšu un paskatīties, kas notiks rīt.

Šeit jūs varat tikt klāt šai Interneta spēlmantiņai. Visticamāk jums nāksies ieinstalēt nelielu programmiņu, kas ļauj jums aizceļot uz turieni, kur orbītā lidinās Cassini automātiskais kosmosa kuģis.

Jūs varat ne tikai apskatītis, kur šobrīd atrodas Cassini, bet iepazīties ar projekta gaitu un apskatīt kādi izskatās Saturna pavadoņi 3 dimensijās.

Sadaļā "Kur šobrīd atrodas Cassini?" var redzēt, kur šobrīd sistēmā atrodas kosmiskais kuģis un ko tas tur dara - pārvietojas un manevrē saskaņā ar komandām, kuras tiek saņemtas no Zemes.

"Projekta pārskata"  ietvaros iespējams patīt laiku atpakaļ 3,5 gadu ietvaros kā arī patīt laiku uz priekšu, lai paskatītos, kur Cassini atradīsies nākotnē. Lietotājiem iespējams lietot divas virtuālās kameras.

 

Sadaļā "Saturna pavadoņi" iespējams apskatīt 7 Saturna pavadoņus - to virsmas interaktīvās kartes, kā arī izlasīt noderīgu informāciju.

Cassini kosmosa kuģis startēja 1997. gadā. Pēc 7 gadu ilga ceļojuma tas sasniedza Saturnu 2004. gada 1. jūlijā. 2004. gada 25. decembrī Huygens zonde atdalījās no kosmosa kuģa un nolaidās uz Saturna pavadoņa Titāna, sniegdama zinātnei interesantus faktus par noslēpumaino planētu. Kopš tā laika Cassini joprojām riņķo ap Saturnu, apgādādams Zemes zinātniekus ar vērtīgiem datiem un attēliem no Saturna un tā apkārtnes.

SpaceRef

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!