ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Eiropas marsieši gatavi ceļojumam


Publicēts: 11.05.2010

Eiropas kosmosa aģentūra ir izvēlējusies divus brīvprātīgos, kas drīz vien dosies lidojumā uz Marsu. Laimīgie misijas Mars500 dalībnieki ir Romeins Šarls un Djēgo Urbina.

Komandā ietilps divi eiropieši, trīs krievi un viens ķīnietis. Mars500 lūka aiz viņiem aizvērsies jūnija sākumā, lai uzsāktu rekordilgo eksperimentu.

Visu komandas locekļu vārdi tiks paziņoti maija beigās, bet Eiropas pārstāvji jau ir izvēlēti, lai viņi varētu paspēt apmeklēt ģimenes un draugus pirms dosies ilgstošajā prombūtnē.

Djēgo Urbina ir 26 gadus vecs Itālijas pilsonis, bet Romeins Šarls ir 31 gadus vecs Francijas iedzīvotājs. Urbinam ir plaša pieredze kosmosa izpētes jomā, bet Šarls ir kvalitātes uzraugs kompānijā Sotira, kas ražo kompozītmeteriālu izstrādājumus.

"Es esmu saviļņots un priecīgs par šo iespēju," teica Urbina. "Protams, es esmu nedaudz noraizējies par negaidītiem pavērsieniem, pārsvarā psiholoģiskiem, kas varētu notikt izolācijas laikā. Bet tās ir lietas, kas mūs visvairāk interesē."

Djēgo Urbina misijas laikā uzturēs saikni ar ārpasauli, regulāri atjaunojot misijas "blogu".

Mars500 ir 520 dienu simulācijas eksperiments. Eksperimenta kompleksā, kas atrodas netālu no Maskavas, ietilpst starpplanētu kuģa modelis, Marsa nosēšanās moduļa modelis un neliela daļa Marsa virsmas modeļa. Kopējā apdzīvojamā platība ir 550 m3. Sakarus ar Zemi nodrošinās ar e-pastu palīdzību, simulējot gan traucējumus, gan signāla aizkavēšanos.

ESA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!