ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Rubiks-kubiks lidos šoruden


Publicēts: 30.01.2010

Kolorādo universitātes studentu veidotais sakaru pavadonis ir viens no trim universitāšu izpētes pavadoņiem, kurš startēs 2010. gada novembrī NASA sponsorētās izglītības programmas ietvaros.

Šos trīs pavadoņus, kas tiek dēvēti par CubeSats, pateicoties ārējam izskatam, kas atgādina Rubiku-kubiku, veidoja Kolorādo universitāte, Montānas štata universitāte un Kentuki štata universitāšu apvienība.

CubeSat katra mala ir 10,16 cm gara, tilpums ir tuvs litram, bet svars - aptuveni 1 kilograms. CubeSat ir daļa no NASA sponsorētās ELaNA programmas - izglītības programma, kuras ietvaros tiks palaisti nanosatelīti.

Kolorādo universitātes pavadonis nodēvēts par Hermeju. Tā veidošanā piedalījušies aptuveni 100 studenti. Izstrādes laiks ilga 2,5 gadus.

Trīs universitāšu pavadoņi tiks piestiprināti pie Taurus XL nesējraķetes, kas orbītā nogādās arī NASA Glory misiju, kas pētīs Saules starojumu. Tiklīdz nesējraķete sasniegs aptuveni 600 kilometru augstumu, visi trīs nanosatelīti tiks atdalīti un nonāks katrs savā orbītā.

University of Colorado

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!