ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

T-1000 atgriežas


Publicēts: 1.05.2008

Nu kurš gan nav dzirdējis slaveno frāzi "I'll be back" (Es atgriezīšos), ko bagātīgi bārsta A. Švarcneigera atveidotais Terminātors tāda paša nosaukuma filmu sērijā. Šobrīd zinātnieki rada robotu, kas līdzīgi kā filmas tēls spēj "savākt sevi kopā", kad ir bijis izjaukts.

Tas gluži nav metālisks šķidrums, kas saplūst kopā kā dzīvsudrabs un spēj pārvērsties par cilvēku, nedz arī visai cilvēcīga paskata metāliskais robots, bet drīzāk atgādina mehānisku tārpiņu, kas ir veidots no klucīšiem.


Tomēr jāatzīst, ka skatoties uz šo robotu darbībā, rodas iespaids, ka nākotnē mūs varētu sagaidīt arī daudz attīstītāki varianti. Vai nebūtu lieliski, ja automatizēts kosmosa kuģis, kura nosēšanās uz izpētāmā objekta nav bijusi veiksmīga, pēc sadursmes spētu "savākties" kopā un veiksmīgi turpināt misiju?

Pensilvānijas universitātes zinātnieki ir izveidojuši pirmo modulāro robotu, kas, izmantojot signālus un tos analizējot, spēj ne tikai mainīt savu formu, bet arī atjaunot viengabalainību pēc tam, kad ir ticis izjaukts.

... kas zina, varbūt nākotnē arī cilvēkus iemācīsies salikt.

New Scientist

Komentāri

  1. UL tieši 1.05.2008 domāja šādi:

    "Bagātīgi bārsta"?
    Vispār jau nu tā frāze (I'll be back) pirmajā filmā atskan tikai vienu reizi. Tiesa, pēc tam Arnijs centās šo frāzi iekļaut gandrīz katrā savā filmā, bet tikai pa vienai reizei.

    http://en.wikipedia.org/wiki/I'll_be_back

  2. Arnolds tieši 2.05.2008 domāja šādi:

    Patiesībā mani sajūsmina šie primitīvie roboti. Galvenais jau ir uztaisīt darbojošos konceptu un tālākais jau ir tikai attīstības un tehniskās pieslīpēšanas jautājums.






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!