ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Robonauts 2 jeb R2


Publicēts: 9.02.2010

NASA kopā ar General Motors sadarbojas, lai radītu jaunu robotu paaudzi un tehnoloģijas, kuras varētu izmantot automatizētu darbu veikšanai uz Zemes un kosmosā.

NASA un GM darba rezultātā ir radīts nākamās paaudzes robots Robonauts 2 jeb R2, kas spēs strādāt kopā ar cilvēkiem. Nākotnes roboti, izmantojot modernākās tehnoloģijas, palīdzēs astronautiem bīstamās misijās. GM cer iesaistīt robotus drošāku mašīnu un rūpnīcu radīšanā.

R2 ir ātrāks, veiklāks un tehnoloģiski attīstītāks robots, kura veidošanās piedalījušies kompānijas Oceaneering Space Systems inženieri. Jaunās paaudzes robots daudz veiklāk spēj veikt precīzus darbus un droši strādāt kopā ar cilvēku gan uz Zemes, gan kosmosā.

"Šīs modernās robotikas tehnoloģijas sola lielisku nākotni ne tikai NASA, bet visai nācijai kopumā," teica Dags Kūks no NASA. "Es esmu sajūsmināts par iespējām kādas nodrošinās šie roboti nākotnē iecerētajām izpētes misijām."

Modernu, veiklu, cilvēkiem līdzīgu robotu izmantošana grūtu un bīstamu darbu veikšanai nav nekāds jaunums kosmosa izpētes industrijā. Kopš pirmā Robonauta izveides ir pagājuši 10 gadi, kuru laikā NASA ir uzkrājuši zināšanas par robotizēto tehnoloģiju izmantošanu kosmosa apguvē.

"Mūsdienu izaicinājums ir izveidot mašīnas, kas palīdzēs cilvēkiem strādāt un izpētīt kosmosu," teica NASA Džonsona centra direktors Maiks Kouts. "Strādājot kopā ar cilvēku vai dodoties turp, kurp cilvēku sūtīt ir pārāk bīstami, Robonauts paplašinās mūsu iespējas būvēt un izpētīt kosmosu."

NASA un GM sadarbība jau aizsākās Apollo ēras laikā, kad tika radīta navigācijas sistēma. GM piedalījās arī Mēness visurgājēja radīšanā.

NASA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!