ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Magnētiskais karstuma vairogs


Publicēts: 26.11.2009

Kompānija EADS Astrium sadarbībā ar Vācijas kosmiskās aviācijas centru DLR un Eiropas kosmosa aģentūru ir uzsākusi darbu pie magnētiskā karstuma vairoga izstrādes, kura izmēģinājuma lidojumi varētu notikt jau nākamajā desmitgadē.

Raķete ar magnētiskā lauka aizsargvairogu varētu startēt pa suborbitālu trajektoriju no zemūdenes, kas atrastos Krievijas Kamčatkas reģionā.

Kad kapsula atgriežas atmosfērā, gaiss ap to uzkarst, pateicoties berzei. Aizsardzībai ir nepieciešami materiāli, kas izturēt lielu karstumu. Magnētiskais lauks varētu kalpot kā vairogs, kas atstaro sakarsušo gaisu, samazinot vai pilnībā izslēdzot vajadzību izmantot karstumizturīgos materiālus.

Supervadoša spole radītu magnētisko lauku, kas apņemtu kapsulu. Šobrīd tiek izvērtēti šādas spoles radīšanas tehniskie aspekti.

Izmēģinājuma lidojumos varētu tikt izmantota Krievijas nesējraķete Volna, kas spēj pacelt aptuveni 650 kilogramu smagu svaru, kas šajā gadījumā būs Volan kapsula. Tā atmosfērā atgriezīsies ar 21 mahu lielu ātrumu, kas ir aptuveni 25 726 km/h.

Šobrīd tiek analizēta iespēja supervadošo spoli iemontēt Volan kapsulā, kā arī šīs spoles spēja izturēt starta un lidojuma slodzi.

Flight Global

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!