ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Ko darīt ar vecu nesējraķeti?


Publicēts: 27.03.2010

Titan I ir pirmā ASV vairāku pakāpju nesējraķete, kuras izstrāde aizsākās 1955. gadā paralēli ar Atlas starpkontinentālo balistisko raķešu izstrādi. Titan bija paredzēts kā rezerves variants Atlas programmai, kā arī smagāku kravu celtspējīga un lielākus attālumus pārvaroša raķete, kas varētu tikt izmantota arī kosmiskajos lidojumos. Pagāja laiks un 1963. gadā Titan II un Minuteman I nomainīja Titan I un Atlas.

Aptuveni 40 gadus šī raķete stāvēja neizmantota. Tagad ir nolemts to atjaunot un uzlabot, lai to varētu izmantot izglītības nolūkos, kā arī nelielu mākslīgo pavadoņu kravas integrācijas izmēģinājumiem.

Konkrētā Titan I raķete NASA Ames centrā nonāca 1969. gadā. Kopā ar Atlas raķeti tie bija pēdējie priekšmeti, kas tika pārbaudīti Strukturālās dinamikas laboratorijā N242. Nav īsti skaidrs, kur Ames centrs dabūja Titan I. 1980tajos gados pēc izmēģinājumiem Titan I tika novietots apmeklētāju apskatei.

Šobrīd raķete nogādāta jaunajā vietā, kur tā tiks atjaunota un uzlabota. Sekosim līdzi notikumu gaitai un vērosim, kas sanāks no diviem veciem cilindriem.

NASA Hack Space

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!