ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Aizved mani uz ... Mēness dienvidpolu


Publicēts: 1.04.2010

Mēness dienvidpola reģions ar dziļajiem krāteriem ir pavisam savādāka pasaule nekā pirms vairākām desmitgadēm Apollo astronautu apmeklētie līdzenumi. Šī nelīdzenā virsma ir Eiropas nākamais mērķis kosmosa iekarošanā.

Ūdens atradnes, krāteri un Saules apgaismotās teritorijas ir lietas, kādēļ Mēness dienvidpols ir interesants zinātniekiem visā pasaulē. Tādēļ tieši šis reģions ir primārais mērķis cilvēku lidojumam uz Mēnesi.

Eiropa uzsākusi nolaišanās moduļa meklējumus, lai sāktu bruģēt ceļu astronautiem. Šis instruments būs pirmais Eiropas Mēness nolaišanās modulis un pirmais, kas paredzēts dienvidpola izpētei.

Šobrīd Eiropas kosmosa aģentūra ir izsludinājusi nolaišanās moduļa koncepcijas konkursu.

Mēness nosēšanās modulim ir jāizmanto jaunākās navigācijas tehnoloģijas, lai tas droši un precīzi nosēstos paredzētajā vietā. Pa ceļam tam ir jāfotografē Mēness virsma un jāspēj atpazīt bīstamus šķēršļus.

Pēc nosēšanās modulim jāizpēta apkārtne, nosakot radiācijas līmeni, iespējamo putekļu ietekmi uz astronautiem. Modulis veiks apkārtējo iežu izpēti, meklējot derīgos resursus.

Projektā ir iesaistījušās vairākas kompānijas. Mērķis ir ļoti ambiciozs - līdz šīs desmitgades beigām nogādāt nosēšanās moduli uz Mēness.

 

ESA

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!