ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

2010. gads - kosmiskā tūrisma ēras sākums?


Publicēts: 26.03.2008

Ja šogad vēl neesat paprasījuši algas paaugstinājumu, tad ir pienācis brīdis to izdarīt. Nevarat izdomāt iemeslu, kādēļ atteikties no šokolādes un bulciņām? Iemesls ir vienreizēji fantastisks - neliels uzņēmums no saulainās Kalifornijas sola uzsākt kosmiskā tūrisma ceļojumus jau 2010. gadā.

Uzņēmums XCOR Aerospace, kas atrodas Kalifornijā, ir paziņojis, ka viņu izstrādātais Lynx (Lūsis) piedāvās vēl nebijušus piedzīvojumus - bezsvara stāvokli, melnas zvaigžņotas debesis un skatu uz Zemi no augšas. Tā nav simulācija. Lynx nav arī virtuālās realitātes mašīna. Lynx ir divvietīgs suborbitālais kuģis, kas aizvizinās ikvienu maksātspējīgu klientu tuvējā kosmosā.

XCOR direktors Džefs Gresons paskaidroja, ka lidojumi ar Lynx būs pieejami gan privātpersonām, gan zinātniekiem. "Nākamajās versijās mēs uzlabosim gan zinātnisko pētījumu iespējas, gan komerciālo piedāvājumu klāstu."

Kosmosa kuģis ir neliels, privātās lidmašīnas izmēra aparāts. Pirmais lidojums ieplānots jau 2010. gadā un Lynx nodrošinās vairākus lidojumus dienā.

"Mēs izstrādājām šo transporta līdzekli, lai tas funkcionētu kā pasažieru lidmašīna. Šķidrās degvielas izmantošana nodrošina lielāku drošību, izturību, uzticamību un vieglāku uzturēšanu par salīdzinoši zemām izmaksām," skaidroja Gresons. "Mēs veidojām dzinējus tādejādi, lai tie atstātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi. Tie ir lietojami atkārtoti. Degšanas blakusproduktu ir maz."

"Lynx būs lieliskākais lidojums kādu jums izdevies pieredzēt," stāstīja XCOR pilots izmēģinātājs, bijušais astronauts un ASV vairākkārt izmantojamo kosmosa kuģu komandieris Riks Sērfoss. "Paātrinājums, bezsvara stāvoklis un skats pa iluminatoriem nodrošinās jums zinātniskās fantastikas cienīgas izjūtas. Un labākais šajā stāstā ir tas, ka jūs sēžat priekšā kā pilots, nevis aizmugurē kā krava."


XCOR ir jau ilgstoša pieredze uzticamu, atkārtoti izmantojamu un videi draudzīgu raķēšu dzinēju izstrādē.

Tā kā, meitenes un zēni, laiks samazināt izdevumus, palielināt ienākumus, lai jau pēc diviem gadiem paviesotos kosmosā.

P.S.  Interesenti var izpētīt lidojuma detaļas (263.21 KB).

 

XCOR Aerospace

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!