ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Saules cikls #24 ir sācies!


Publicēts: 6.01.2008

Nacionālā okeanu un atmosfēras administrācija (NOAA) piektdien, 4. janvārī paziņoja, ka ir sācies jauns, 11 gadus ilgstošs Saules aktivitātes cikls. Tā vēstnesis ir Saules plankums mūsu zvaigznes ziemeļu puslodē. Pirms tam NOAA prognozēja, ka jauns cikls sāksies 2008. gada martā ar 6 mēnešu iespējamu nobīdi uz priekšu vai atpakaļ.

Vai šis būs spēcīgs vai vājš cikls? To rādīs laiks. Aktivitātes pīķis gaidāms 2011. vai 2012. gadā, bet līdz tam brīdim Saules plankumi te radīsies, te zudīs.

Saules vētras, kā mēs zinām, var radīt traucējumus satelītu darbībā, elektrolīnijās un pat ietekmēt cilvēku veselību. Šobrīd, kad cilvēce ir veikusi tik lielu darbu tuvējā kosmosa apgūšanā un šajā frontes līnijā atrodas daudzi nozīmīgi objekti, spēcīgas Saules vētras ir īpaši bīstamas.

Tiem, kas nav pārvākušies uz kosmosa dzīlēm, īpaši jāuztraucas nav. Ja nu vienīgi par pārlieku lielu mākoņainību, jo šis laiks būs izcils tiem, kas vēlas vērot Saules plankumus un arī ziemļblāzmas, kas, paaugstinoties Saules aktivitātei, būs vērojamas biežāk un iespējams arī zemākos platuma grādos.

SPACE.com

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!