ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Merkurs krāsojas


Publicēts: 23.01.2008

Līdz šim Merkurs bija melnbalts - attēlos, kas bija iegūti līdz Messenger pirmajam pārlidojumam 2008. gada 14. janvārī. Tagad ir pieejami pirmie krāsainie attēli no Messenger.

Messenger platleņķa kamera ir aprīkota ar 11 krāsu filtriem atšķirībā no Mariner 10, kuram bija tikai divi redzamās gaismas un viens ultravioletā spektra filtrs. Kombinējot attēlus, kas iegūti fotografējot Merkuru gan redzamajā, gan infrasarkanajā spektrā, pasaule beidzot var ieraudzīt Merkuru krāsainu. Jāpiebilst gan, ka šādas krāsas realitātē cilvēks neredzēs.

Konkrētais attēls ir sakombinēts no attēliem, kas uzņemti ar selektīviem filtriem 1000, 700 un 430 nm gariem viļņiem (infrasarkans, tumši sarkans un violets), vēlāk šos attēlus kombinējot sarkanajā, zaļajā un zilajā kanālā (RGB). Cilvēka acs, kā mēs zinām, bez palīgierīcēm spēj uztvert gaismas viļņus, kuru garums atrodas robežās no 400 līdz 700 nanometriem.

Attēlā redzams Merkurs kāds tas izskatījās aptuveni 80 minūtes pirms Messenger atradās vistuvāk planētai. Merkura diametrs ir 4880 kilometri un attēlā redzamā mazākā struktūra ir 10km liela.

Dažādie krāsu filtri tiks izmantoti, lai noteiktu kāda ir Merkura virsmas ķīmiskā uzbūve. Iespējams šie atklājumi palīdzēs saprast kā Merkurs veidojies un attīstījies.

SpaceDaily

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!