ELKO Grupa
Kā nokļūt līdz observatorijai (Small)
ZINĀŠANAI:

Dawn tuvojas Cererai


Publicēts: 19.02.2015

Ja Habla teleskopa fotogrāfijā Cerera izskatījās kā brūngana bumbiņa ar vienu baltu pleķi, tad jaunākajos NASA kosmiskā aparāta attēlos, kas fotografēti 2015. gada 12. februārī no 83 000 km attāluma, mēs redzam krāteriem nosētu pasauli un jau vairākus intriģējošus baltos plankumus. Dawn pamazām tuvojas savam mērķim un plānots, ka kosmiskais aparāts ap asteroīdu joslas lielāko objektu orbītā ieies jau 6. martā.

Atgādināsim, ka pirms Cereras Dawn pētīja asteroīdu Vesta laika posmā no 2011. līdz 2012. gadam, palīdzot izpētīt šī objekta iespējamo izcelsmi, attīstību un uzbūvi. Salīdzinot Vestu un Cereru, zinātnieki cer iegūt jaunu informāciju par Saules sistēmas pirmsākumiem un planētu veidošanās procesiem.

NASA JPL

Komentāri

  1. Juris tieši 19.02.2015 domāja šādi:

    biju domājis, ka tas notiks 2. martā, bet laikam būšu kaut kur izlasījis neprecīzu informāciju!

  2. Mārča tieši 19.02.2015 domāja šādi:

    Es te uzgāju informāciju Ilgoņa Vilkā sastādītajā grāmatā, kuras spriežot pēc datiem uz asteroīda Vesta atrodās aukstākais ģeoloģiskais veidojums , kas sasniedz 23km augstumu?! Vai tā ir tiesa?

  3. Elvijs tieši 19.02.2015 domāja šādi:

    Olimpa kalns uz Marsa ir it kā 26 km augsts, bet grūti teikt, ko tad uzskatīt par atskaites punktu? Jo Zemes virsmas (visas virsmas, ieskaitot arī Marianas dziļvagu) vidējais augstums ir krietni zem ūdens līmeņa..

  4. Aivis tieši 20.02.2015 domāja šādi:

    Ja tā padomā, tiešām augstuma uz Zemes mērīšanas atskaites punkts ir okeāna līmeņa ģeoīda forma, kas nav gluži tas pats, kas sarēķināt vidējo augstumu uz Marsa. Turklāt kā tieši augstums uz Marsa tiek mērīts? Rotācijas elipsoīds, kas neskan ļoti labi... Šajā stundā gan labāk pieņemt manu tekstu, kā vienus vienīgus jautājumus. :)






Atļauts izmantot: <b><i><br>Manas domas:


SEKOJIET MUMS
NENOKAVĒ!